perjantai 10. tammikuuta 2014

Treeni #7: Goblet of fire

2 kierrostaVälineet: hyppynaru, kahvakuula (tai sandbag/käsipaino)

8 liikesarjaa

Hyppynaru ottaa kyllä mukavasti käsiinkin jalkojen lisäksi, olkapäissä oli mukava polte toisen kierroksen loppua kohti. Paljain jaloin hyppelyssä on sekin hauska puoli, että jos kompuroit se sattuu ihan PIRUSTI varpaisiin... Mikä motivoi siihen, ettei missään tapauksessa halua kompuroida ;)

Oma aika: 20:13.

Sitten päivän palopuheeseen. Olet luultavasti joskus kuullut lonkankoukistajista, syvällä olevista lihaksista jotka koukistavat lonkkaniveltä:


Nykyään useat meistä tekevät istumatyötä ja viettävät aikaansa tietokoneella, sohvalla ja autossa. Mitä tämä tekee lonkankoukistajille? Ne ovat passiivisina ja siten ajan myötä heikkenevät ja lyhenevät. Paha paha. Kaikki urheilu tai fyysinen aktiivisuus, golfista kamppailulajeihin, vaatii lantiota ohjaamaan voimaa. Kun kehon muut lihakset alkavat kompensoida lonkankoukistajien työtä, seuraa kipua. Erityisesti alaselkään. Lonkankoukistajia tulisi siis a) venytellä ja b) vahvistaa. Osio B tulee helposti näitä sivuston treenejä tekemällä, esimerkiksi tässä Treeni #7:ssä oleva polvennostojuoksu hyppynarulla on yksi tehokkaimpia treeniliikkeitä lonkankoukistajille. Venyttelyyn suosittelen tekemään alla olevaa liikettä mahdollisimman usein päivän aikana:


Yritä tehdä edes kaksi kertaa päivässä tämä venytys, 1 min per jalka. Netistä löytyy hurjasti lisää venytysliikkeitä lonkankoukistajille, mutta yksi liike on simppeli todella toteuttaa päivittäin eikö niin ;)

3 kommenttia:

 1. Huh! 26:02 oli aika. Pahinta mulle on ehdottomasti nuo minuutin polvennostojuoksut hyppynarulla (vihaan niitä.. :D), joilla sainkin viimeks mun pohkeet kramppaamaan ja jumiutumaan. Tein nyt aluksi hyppynarulla ja loput ilman, ja huomasinkin että ilman hyppynarua ne sujuu paljon paremmin. Saan nosteltua polvia paremmin eikä pohkeet kramppaa.. Näköjään en siis osaa hyppiä hyppynarulla. :D
  Jätin viimeisen polvennostojuoksun väliin ja tein viimeiset kaksi liikesarjaa peräkkäin. Siitä jäi kuitenkin huono omatunto, joten pakotin itseni tekemään polvennostojuoksun vielä loppuun. Hullua.. ;)

  Laahaan nyt kaksi treeniä jäljessä, harmi kun työvuorot sotkee treenipäiviä.. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, loistavaa ettet luovuttanut! Voin kertoa, että itsellänikin oli kyllä alkuun pohkeet jumissa ja tuli sotkeennuttua koko ajan hyppynaruun... :D Polvennostojuoksu on helpompaa ilman hyppynarua, mutta suosittelen kyllä vähitellen vaihtamaan hyppynaruun. Lihakset tottuu ja motorisesti homman oppii tosi nopeasti, puhumattakaan että kädet saa myös treeniä. Voisin vannoa, että tuo hyppely narun kanssa on helpointa silloin kun miettii ihan jotain muuta, sitten kun keskittyy hyppäämään mahdollisimman hyvin niin johan kompastuu...

   "Jäljessä olemisessa" on aina se hyvä puoli, että on kuitenkin valmiita treenejä sivustolla - ettei käy niin kuin tänään, että meni aika myöhään tämän päivän treenin julkaisu ;)

   Poista
 2. Tänään reeni kulki kivasti, aika 17:13. Tässä reenissä ekat 4 liikettä menee 1min/liike, mut toi vatsasarja on pidempi, kun taas punnerrussarja on lyhyempi kuin minuutti... 10kg kahvakuulalla heilautukset kaksin käsin on kyllä liian lomaa mulle jo, mutta kun tän setin päälle tein 40 burbeeta niin en voi sanoa, etteikö käsiä jo olisi väsyttänyt lopussa.

  VastaaPoista