perjantai 3. tammikuuta 2014

Treeni #2: Run for your life

  3 kierrosta

Välineet: hyppynaru, käsipainot

6 liikesarjaa

Nyt on hyvä mahdollisuus olla nopeampi kuin minä! Tein tämän treenin kymmeneltä illalla, sen jälkeen kun olin viettänyt neljä päivää ahtaen jouluruokia mahaan... Oli lievästi raskas olo ja kaiken lisäksi puhelimen ajastin vielä takkuili. Käytin 2 x 6 kg painoa ja ajaksi tuli lopulta 20:30 – sinä voit pyrkiä esim. 16 tai 17 minuuttiin jos olet hyvässä kunnossa.

Polvennostojuoksu hyppynarulla on yksi tehokkaimpia tapoja nostaa sykettä ja polttaa rasvaa. Usein ihmisillä on syvälle juurtunut käsitys siitä, että matalan sykkeen treeni polttaa parhaiten rasvaa: suhteessa hiilihydraatteihin rasvaa palaa kyllä enemmän, mutta määrä on isompi kovalla sykkeellä tehtävässä treenissä! Suhteilla ei ole väliä kun haluat polttaa mahdollisimman paljon rasvaa. Jos treenaa kovalla sykkeellä, ajan kanssa keho itse asiassa oppii tehokkaammin käyttämään rasvaa solumuutosten vuoksi - puhumattakaan meidän treeniemme aiheuttamasta jälkipoltteesta, missä aineenvaihdunta vilkastuu ja kaloreita palaa enemmän vielä 48 h treenin jälkeen. Näissä treeneissä on usein polvennostojuoksua hyppynarulla sekä erilaisia dynaamisia lankkuliikkeitä, jotka ovat parhaimpia keinoja saada sikspäkki esille. Alimmat vatsalihakset on vaikeampi saada esille kuin ylemmät - näiden esiin saamiseksi täytyy käyttää jalkoja (ja saada rasvaa pois kehosta), niin yllättävää kuin se onkin. Joten hommaa se hyppynaru!

4 kommenttia:

 1. Räpiköity läpi ajalla 16.06! Myönnän kyllä, polvea olisi voinut nostaa korkeammalle ja punnerrusasennossa vielä parantamisen varaa ;) Mutta tyytyväinen olen kuitenkin noihin askelkyykkyihin painon kanssa: alun kangertelun jälkeen kun löysi oikean hengitystekniikan, niin tuntui hyvältä! Painona oli askelkyykyissä 5kg:n käsipaino, kyykkyhypyissä 2,5 kiloset, ja hypyt tein ilman hyppynarua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno aika! Ja punnerrusasento vaan paranee treenin myötä. Tykkään itse juuri tuollaisista dynaamisista liikkeistä kuin askelkyykyt painon kanssa, missä koko kropan lihakset työskentelevät :)

   Poista
 2. Läpi ajalla 18:24. Polvennostojuoksut ilman hyppynarua. Kyykkyhypyt ekalla kierroksella ilman painoa, kahdella viimeisellä 6 kg kahvakuulan kera. Askelkyykyissä samainen kahvakuula painona. Hyvä treeni, hyvä fiilis. :)

  VastaaPoista