tiistai 14. tammikuuta 2014

Treeni #10: Figure 8

15 min AMRAPVälineet: kahvakuula (tai sandbag + käsipaino)

4 liikesarjaa

Harvinaisen miellyttävä treeni! 30 s intervallit eivät ole ihan niin tuskaisia kuin 1 min polvennostojuoksut. Saldona 4 kokonaista kierrosta ja viidenneltä kaikki heilautus/burpeet.

Hikihän siinä tuli:


Ja tämän innoittamana kerron teille vähän hiestä! Vanha "viisaus" on ollut, että mitä paremmassa kunnossa olet, sitä enemmän hikoilet koska kehon jäähdytys toimii paremmin. Tämän tutkimuksen mukaan se ei kuitenkaan pidä paikkaansa: hikoilu riippuu siitä kuinka paljon fyysistä työtä teet ja kuinka suuri ihon pinta-ala on. Aiemmat tutkimukset ovat menneet harhaan, koska paremmassa kunnossa olevat ihmiset pystyvät tekemään enemmän fyysistä työtä (= tuottavat enemmän lämpöä ja enemmän hikeä). Hyvässä kunnossa olevat ihmiset kuitenkin hikoilevat sinänsä tehokkaammin, että he hikoilevat aikaisin treenissä kun kehon lämpötila on matalampi, joten keho ei varastoi ylimääräistä lämpöä (The American Council on Exercise).

Tähänkin piti perehtyä kun alkoi tuntumaan että hikoilu treenin aikana vain lisääntyy vuosi vuodelta! Tehokkaamman hikoilun lisäksi kyse on varmasti siitä, että jaksaa tehdä enemmän fyysistä työtä samassa ajassa :)

4 kommenttia:

 1. Tää oli todellinen feelgood treeni, Matrix potkujen jälkeen (tasahyppyjen) tuntui aamulla siltä kun pohkeet olisivat irti, joten hyvä tehdä jotain mikä ei ollut kovin jalkapainotteista. Tein 10kg kahvakuulalla molemmat osat. Kahdeksikko ei tunnu missään, mutta varmaan toimii silti. Sen sijaan heilautukset tuntuu eniten selässä. Aika samoihin meni, 4 kierrosta ja vitosella kaikki heilutukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kahdeksikko tuntuu sitä enemmän mitä alemmassa kyykyssä on, kieltämättä itsellänikään ei tunnu kovin pahalta kyseinen liike.

   Heilautukset treenaavat kyllä selkääkin, mutta liikkeen ei tulisi tuntua eniten siellä: kannattaa tsekata vielä liikerata että selkä on suorana ja liike tulee tehtyä lantiolla. http://livehealthy.chron.com/sore-back-muscles-kettlebell-swings-4239.html Toisaalta voi olla niinkin kuten linkissä sanotaan että "Your form may be flawless, but if you overdo it early in the program you're likely to feel some back pain. If you're new to the kettlebell swing, avoid intense training protocols such as tabatas - - - the beginner will quickly fatigue in the gluteals and hamstrings and begin relying on the back muscles to perform the movement." ;D

   Poista
 2. Tää on NIIN mukava treeni. Ainoa ongelma on toi kierrosten määrä. 4 kierrosta ja vitosella yksi heilutusburbee... Anun haastajaksi ei ollut musta tänään... Eli vähän nopeemmin kuin viime vuonna, mut ei paljoa. Tykkään tän reenin yksinkertaisuudesta, kun ei tarvii miettiä, mitä tekee. 10kg kahvakuulalla meni koko reeni taas, se on niin kiva kaveri. Heilautukset ei tunnu enää selässä, joten ehkä mun tekniikka on parantunut tai vaihtoehtoisesti selkälihakset:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sekä tekniikka parantunut että selkälihakset vahvistuneet ;) Kahvakuulaan kehittyy kyllä äkkiä rakkaussuhde.

   Poista