lauantai 18. tammikuuta 2014

Muutamia kuvia päivän aterioista

Ajattelin, että raejuusto ei todellakaan käy puuron kanssa aamupalaksi...

...mutta itse asiassa se käy ihan hyvin...

...paras on ehkä kuitenkin blenderiversio aamiaisesta!


Päivitelläänpäs miten tämä uusi ruokavalio on lähtenyt toimimaan. Aluksi tosiaan kauhistelin miten paljon minun täytyi syödä päivässä. Ruokaa on paljon, mutta koska se on kevyttä siitä ei tule ähky ja nälkä tulee normaalisti seuraavaan ateriaan mennessä. Nyt se määrä on konkreettinen, kun sanotaan että tulisi syödä puoli kiloa kasviksia päivässä... Tuo tulee täyteen pääaterioista ja lisäksi syön marjoja vähintään 100 g, hedelmiä, sekä illalla vielä tomaatin + 150 g kurkkua. Kasvikset ja hedelmät tasapainottavat myös proteiinipitoista ruokavaliota pH:n puolesta.

Lounas töihin, kyllä maistui!

Lounas, jonka söin juuri äsken kotona


Aamupalan kanssa on ollut vähän "nautinto-ongelmia", minä kun nautin puuron yleensä voisilmän kanssa enkä marjojen ja raejuuston... Olo on välillä kuin pikkulapsella, "nyt lautanen vaan tyhjäksi". Lounaalla ei ole riisiä/perunaa tms. hiilihydraatteja muista kuin kasviksista ja hedelmistä. Pelkäsin, että nälkä ei lähde kunnolla tuollaisesta ateriasta, mutta vielä ei ole ainakaan tarvinnut kärvistellä. Välipalaksi on mennyt tähän mennessä maitorahkaa, marjoja ja pähkinöitä, mutta tänään kokeilen tehdä aamupalaa muistuttavan smoothien herasta, marjoista ja pähkinöistä.

Lepopäivän iltapala. Vihreää teetä tulee juoda monta kuppia päivässä!

Treenipäivän iltapala. 50 g raejuustoa seitsemän kalkkunaleikkeen alla!

Tässä oppii vähitellen vinkkejä miten saada ruoka mahdollisimman maistuvaksi ja miellyttäväksi - minulla on jopa oma ihana konsultti joka totesi että pekonifileessä on vaaditut alle 10% rasvaa ;) En ole kyllä vielä kokeillut... Sen tässä on ainakin huomannut, että mausteita saa käyttää runsaasti. Eilen totesin, että päivällisen hiilarit saa todella helposti (4 perunaan verrattuna) kvinoasta, joka sopii erityisen hyvin ruokaisiin salaatteihin. En niinkään suosittele sitä esim. riisin korvikkeeksi lämpimänä lisukkeena, ei maistu silloin kovin hyvältä. Kvinoa on muuten oikea superfood, jossa on 13 g proteiinia sadassa grammassa (57 g hh).

Päivällinen: kana-kvinoa-salaatti

Eilen kävin sitten pitkästä aikaa salilla (viimeksi vajaa vuosi sitten salikausi), sain ihanilta PT-ystäviltä yksijakoisen treeniohjelman jota pääsin testaamaan. Sen jälkeen olikin erityisesti yläkroppa ihan tuut tuut puhki, huh!... Mietinnässä on nyt pidänkö tuon yksijakoisena, eli 1 salipvä /vko, vai käynkö 2 pvää viikossa. Joka tapauksessa HIIT-treenit tulevat siten vähenemään täällä blogissa kahteen tai kolmeen treeniin viikossa. Voitte itse valita miten treenaatte, jos treenaatte, jotain lisää :)  Suosittelen myös matalan sykkeen pitkäkestoisempaa treeniä, tänään käytiin esimerkiksi kaverin kanssa kävelyttämässä koiria metsäteillä.

Ideana on joka tapauksessa tehdä viisi treeniä viikossa: 1-2 salipäivää ja 3-4 HIIT päivää, joista yhden voi korvata pitkällä matalatehoisella treenillä (kävely tms). Kunhan jäät varmasti kestävät niin tulen korvaamaan yhden treenin viikossa koirahiihdolla.

Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti