torstai 9. tammikuuta 2014

Treeni #6: Chairs are for climbing

15 min AMRAPVälineet: tuoli

6 liikesarjaa

Pienimuotoinen flunssa sieltä sitten puski. Onneksi oli yksi lepopäivä välissä ja sitten tein seuraavana päivänä tunnin "voimajoogan" (sekoitus näitä treeniliikkeitä ja joogaa), missä syke ei päässyt nousemaan liikaa. Olin erittäin tyytyväinen kun onnistuin silti saamaan takareidet ja keskiselän lihakset kipeiksi! Täytyy yrittää filmata tuollainen matalan sykkeen venyttelevä setti joku päivä tännekin.

Tänään uskalsin kuitenkin jo treenata kunnolla ja saldoksi tästä treenistä tuli 2 kierrosta + kaikki sivuaskeleet tuolille molemmilla jaloilla. 20 lankkuaskelta vaille 3 kierrosta, tietää mikä on tavoite ensi kerralla... ;) Treenin aikana mietin, että eihän tämä ole oikeastaan paha setti, sitten kolmannen kierroksen varpaiden kosketuksissa tunsin miten hiki valuu naamaa pitkin kuin Niagara... Petollista.

Nyt kun ollaan saatu treenit hyvin käyntiin, aion ensi viikolla puhua enemmän ruoka-asioista. Ainakin itseni on helpompi syödä nimenomaan treenipäivinä oikein, sillä se on konkreettisemmin selvää että tuhoaa kovan treenin tulokset jos syö mitä sattuu! Yritä siirtää hiilihydraattien syöntiä (ainakin suurin annos) heti treenin jälkeiseen aikaan. Paras olisi, jos söisit hiilarit puolen tunnin sisällä treenistä, mutta itselläni on ainakin ruokahalu hukassa hetken ajan joten yritän syödä 1 h sisällä. Nesteytys taas olisi hyvä tehdä ajoissa ennen treeniä: liikkeemme sisältävät paljon hyppyjä, joten en suosittele koko ajan hörppimään vesipullosta vettä treenin aikana. Lisää veden juontia päivän aikana (koska useimmat ihmiset juovat liian vähän) ja 1-2 h ennen treeniä!

Huomiseen!

3 kommenttia:

 1. Tää oli hyvä! Tein setin hieman muunneltuna, käytin matalampaa jakkaraa ja jätin lankkuaskeleet pois (parantelen vielä nilkan nivelsidevammaa joka vähän rajottaa liikkeitä) ja lisäksi tein tuolille nousuja ja varpaiden kosketuksia joka kierros vain 5. Läpi menin tällä lyhennetyllä versiolla neljästi (ja loppuun lisäsin X-hyppyjä, kun en jaksanut enää viimeisen 30sek. aikana lähteä uudelle kierrokselle) Jaloissa paino vielä treeni #1 (jota testailin toissapäivänä, sitäkin hieman kevennettynä versiona) mutta alun kankeuden jälkeen tuntui hyvältä! Ja tänään on ojentajat hellänä ;) Jee, huomenna taas jotain, tää on kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa! Just noin täytyykin muokkailla treeniä tarpeen mukaan. Toivottavasti nilkka paranee nopsaan :)

   Poista
 2. Tää on todella jalkapainotteinen reeni - Jalat oli aivan hapoilla jo ekalla kierroksella. Mun tulos oli että kolmannella kierroksella tein 6 tuolille nousua vaille saman tuloksen kuin sinä, eli 15+9 tuolillenousua. Kyllä tän varmaan vois tehdä kolmen kierroksen tahtiinkin, mutta aika haipakkaa sais mennä.

  VastaaPoista