perjantai 14. maaliskuuta 2014

Treeni #30: Ice skatingEi välineitä!

AMRAP

15 min


5 liikesarjaa

Katsokaa video loppuun asti niin näette pistoolikyykyn onnittelut... ;) Satuin oppimaan puhtaan pistoolikyykyn treenin kuvauksen aikaan.

Täältä löytyi postaukseni: "Treeni pistoolikyykyn oppimiseen". Jos et pysty vielä tekemään pistoolikyykkyä ilman apua, voit tehdä jotain seuraavista (suunnilleen helppousjärjestyksessä):

1. Yhden jalan kyykky tuolille laskeutuen (jos tämäkään ei onnistu korota tasoa)
2. Yhden jalan kyykky laskeutuen ilman tukea niin ala-asentoon kuin pystyt - täytyy kuitenkin päästä myös ylös! (esim. 90 asteen kulma)
2. Yhden jalan kyykky mahd. alhaiselle tasolle laskeutuen (itse käytin matalaa jakkaraa jossain vaiheessa). Älä laita koko painoa tasolle, hipaise vain pepulla!
how to perform a proper one-leg squat


3. Yhden jalan kyykky laskeutuen hallitusti alas, sen jälkeen ottaen tukea käsillä maasta / tuolista tms. ponnistukseen ylös
4. Yhden jalan kyykky laskeutuen alas, rullaten selällä vauhtia maasta ja nousten ylös ilman ekstra-apua (ks. video selän rullauksesta pistoolikyykkytreenistä)

Sitten fiiliksiin tästä treenistä: auts! Luistelijan hypyt saivat jalat ihan hapoille, tuntui jo viiden jälkeen... Erityisen paha oli heijaus kyykkyasennossa hypyn jälkeen. Tämä oli ensimmäinen treenini, missä tein pistoolikyykyt oikeaoppisesti alusta loppuun, joten siihen kului ekstra-aikaa. Oli muuten aika tuskallista tehdä niitä kahden ekan kyykkyliikkeen jälkeen ja 5 peräkkäin samalle jalalle... :P Viimeinen liike sai sykkeen kattoon. Ehdin tehdä 2 kierrosta ja 23 kyykkyhyppyä.

7 kommenttia:

 1. Eilen en päässyt reenejä vetämään, joten tää lähti tänään kotona. Tulos: 2 kierrosta ja 29 kyykkyä - tosin pistoolit oli tuoliversioita, ne on ihan hirveitä. Samoin luistellessa tuli varmaan puuskutettua kuin Monica Seles aikoinaan - hyvä setti. Olen vähän kahden vaiheilla, et yrittäsinkö kokeilla vaikka nyt kuukauden eteenpäin näitä HIITtejä sen viis viikkoon. Tulokset ovat houkuttelevia ja kesä tulossa:) Täytynee mennä painokauppaan piakkoin, että voi tehdä jotain muutakin kuin välineettömiä.

  VastaaPoista
 2. Mikähän siinä on, että aina kun tekee jonkun tällaisen systemaattisen suunnitelman niin sitten iskee flunssa!%&(!/#=/#)=(#)="!/#)=!"(/#)=!/#")=!"(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eiiii :( No teet sitten Voimajooga-treenejä nyt jos flunssa antaa sen verran myöten, niissä ei syke nouse niin paljon mutta tulee kuitenkin kuormitusta lihaksiinkin venyttelyn ohella. Hyvän vauhdin olet pitänyt tässä Treenissä #30, hienoa!! Kannatan ehdottomasti välineostoksia ja kuukauden kokeilua ;)

   Poista
  2. Viidettä päivää kurkku kipeenä. Voi onneton elämä. Mut pienin askelin on hyvä edetä - ostin 10kg kahvakuulan:) Totesin, että sitä painavampaa en olisi jaksanut kantaa autolle, että eiköhän se kelpaa... Täytynee miettiä myös käsipainoja - Sellaiset, joihin voi lisätä ja poistaa olis varmaan monikäyttöisimmät, mut aika hulppean hintaisia olivat esim. Stadiumissa 60eur kaks painoa, eikä siinä tainnut olla ees vielä kauheesti vaihtopalojakaan... Ottaen huomioon, et Kiinassa 10+10kg käsipainot 5euroo... Olisko vaan pitänyt kantaa ne kotiin kässäreissä...

   Poista
  3. Joo olis kannattanu kantaa Kiinasta! ;) Tuossa ois tori.fi Jyväskylässä viidellä eurolla 2 x 5 kg käsipainot: http://www.tori.fi/keski-suomi/Kasipainot_2_x_5kg_10930492.htm?ca=7&w=1 . Mullahan on 2 x 6 kg ja oon kokenu ne aika hyvänä. Toisaalta monet käsipainoliikkeet voi tehdä myös kahvakuulan kanssa ja leuanvetotankoja saa halvalla... ;)

   Poista
 3. Flunssa selätetty. Tehtiin eilen reeneissä tää uudestaan. Tulos oli todella huimaava: 3 kierrosta, kyykyt ja 9kpl luistelijoita päälle vartissa... Tosin pistoolit noh, ei olleet kovin kaksisia, josta nopeus johtui. Minkä takia muuten miesten kanssa reenatessa tekee aina nopeempaa ja kovempaa kuin yksin kysyn minä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että flunssa ohi! Joo kaverin kanssa "kilpaillessa" kyllä treenaa aina kovaa ja toki miehillä on usein lähtökohtaisesti enemmän voimaa, varsinkin yläkropassa :) Loistava vauhti ollut teillä!

   Poista