perjantai 21. maaliskuuta 2014

Treeni #32: Burpees from hell

Välineet: kahvakuula tai sandbag

10 kierrosta


Kuka tykkää punnerruksista?! Kukas tykkää punnerruksista, joissa syke nousee kattoon ja koko kroppa tekee töitä?! Nyt on vuorossa vähän erilaisempi treeni. Täytyy sanoa, että tämä on erityisesti henkisesti, mutta myös fyysisesti yksi raskaimmista treeneistä mitä olen neljän vuoden aikana tehnyt. Liikesarjoja on vain kaksi, mutta burpeen toistomäärä lisääntyy joka kierroksella.

"Ei se maailma niin pyöri että kaikki treenit olis mukavia ja helppoja..."

Etukäteen oli jo vähän "oh shit" olo tästä setistä. Tammikuussa 2011 suoriuduin treenistä ajassa 33:31, käyttäen sandbagia. Tänään tein treenin 10 kg kahvakuulan kanssa ajassa 29:30.

Tämä treeni oli henkisesti todella kamala. Pyramidisarjatkin on helpompi tehdä laskevina kuin nousevina - tässä treenissä tiedät, että setti ei helpotu vaan pahenee koko ajan. Kyllä siinä monet mantrat hoettiin puolen tunnin aikana, voin kertoa... Mm. Niken "Just do it." :D "Joo sä oot ihan poikki ja päässä humisee, mutta tee nyt vaan. Saat 5 sekuntia, sitten alat punnertamaan". Oman lisänsä antoi toki kisa itseni kanssa parantaa tulosta edes parilla minuutilla. Jossain kahden viimeisen kierroksen kohdalla tajusin mahdollisuuden päästä alle 30 minuuttiin, joten otin haasteen vastaan.

Tällaisia treenejä ei voi tehdä joka päivä, mutta välillä on hyvä mennä mukavuusalueensa ulkopuolelle ja haastaa itsensä henkisesti ja fyysisesti. Tässä treenissä pointtina on se, että luovuttaminen ei ole vaihtoehto. Nyt saatat miettiä, että skippaan tämän treenin, tuntuu niin haastavalta omalle kunnolleni, teen sitten seuraavan... Ei - ylitä itsesti! Vaikka sinulla menisi yli tunti tähän treeniin, älä luovuta! Jos et jaksa enää punnertaa, tee punnerrus polviltaan tai loppua kohti burpeena ilman punnerrusta (käy vain lankussa). Tässä setissä on huimat 155 "punnerrusta", mutta itse asiassa jos liike pysyy ns. elastisena niin liike-energia helpottaa liikettä. Eli jos pysäytät liikkeen lankkuun ennen laskeutumista vs. tiput punnerruksen ala-asentoon, liike on haastavampi.

Tsemppiä matkaan! Olisi kiva kuulla erityisesti joku miesten aika vertailuksi :) Never give up!

10 kommenttia:

 1. 155 punnerrusta huh huh. Tää lähti tänään työpaikalla (työkämppis oli vähän, että joo...) Aika 20:19! Voiko olla mahdollista? Mut sanottakoon, että punnerrukset oli naisten punnerruksia, siinä siis nopeuden syy. Polveen tuli rakko(AUTS)! Nyt kädet vapisee ja on siitä lähtien hikoiluttanut.. Ei paha. Mikä ero on muuten Burbeella ja English Army Breakfastilla? Onks ne sama asia... I wonder. Noh joka tapauksessa - tällä viikolla yritän tehdä 5 näitä reenejä. Kieltämättä tän vetäminen alkuun sai aikaan niitä 'I hate Anu' tunteita. Lopussa tsemppasin laskemalla Kiinaksi, joka yllättäen oli hyvä kikka. Eli laske kaikilla osaamillasi kielillä niin tulee jotain muuta ajateltavaa, kuin että en jaksa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hatunnosto vielä tätäkin kautta! Muistan olleeni naamasta ja kaulalta punainen varmaan seuraavan tunnin tämän treenin jälkeen, että hyvä jähi (= jälkihiki) tuli itsellekin. Mua saa vihata vaikka kuinka paljon kunhan treenaa noin reippaasti ;) Taidanpa itsekin kokeilla seuraavan kerran laskea japaniksi...

   En ole aiemmin kuullut tuota English Army Breakfast -termiä, mutta burpeella voidaan usein tarkoittaa myös lankku-kyykky-hyppy sarjaa ilman punnerrusta ala-asennossa. Wikipedia osaa kertoa että:

   "According to Oxford Dictionaries Online, the exercise was named in the 1930s for American physiologist Royal H. Burpee, who developed the burpee test. He earned a PhD in applied physiology from Columbia University in 1940 and created the "burpee" exercise as part of his PhD thesis as a quick and simple way to assess fitness. The exercise was popularized when the United States Armed Services adopted it as a way to assess the fitness level of recruits when the US entered WWII. Consisting of a series of the exercises performed in rapid succession, the test was meant to be a quick measure of agility, coordination and strength."

   Olisko armeijapuolella vaikutusta tuohon nimitykseen?

   Poista
 2. Selailen tässä treenejä minkä tekisin tänään ja tää tuli vastaan; hyyi tää oli aivan kamala! :D Tein tän treenin sillon joskus enkä näköjään oo kommentoinu mitään, halusin varmaan unohtaa ikiajoiksi.. Aikaa meni muistaakseni ainakin yli puoli tuntia. Muistan vaan, että lopussa olin aivan turta, kun teki burpeeta..mutta sitä vaan robottimaisesti teki. :D Ehkä joskus, kun haluaa kiduttaa itteään, vois tehä tämänkin uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Masokismi on ihan sallittua ja suotavaa näissä treeneissä :P Kun tällasen setin vetää niin menee pari kuukautta ennen ku uskaltaa harkita uudelleen...

   Poista
 3. Klassikkotreeni tuli tekaistua tänä aamuna ihan oikeilla punnerruksilla (viime vuonna tää reeni teki mun polviin rakot, jotka kesti ainakin 3kk, joten en suosittele naistenpunnerruksilla tätä treeniä kenenkään tekemään...) Aika 21:20. Olis kyllä mukava tietää miten sä pääset tuohon 29 minuuttiin, ei meillä voi olla noin iso ero... Teenkö mä tän jotenkin väärin I wonder. Mutta tää on toki ihan mind over matter treeni - henkisesti raskas. Ja tuntuu yläkropassa ja oikeestaan koko vartalossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä onnistuin kans saamaan samanlaiset rakot tässä keväällä taputuspunnerruksista polvillaan... ja ne tosiaan pysy KAUAN! Opin että aina tyyny polvien alle jatkossa tommosissa :D Hmm, toi on kyllä superhyvä aika. Jos oot jokaisella kierroksella lisänny yhden burpeen edelliseen kierrokseen niin ei siinä varmaan oo mikään menny vikaan. Parempi kunto ;)

   Poista
  2. Ei mulla oikeasti voi olla sun kuntoa parempi kunto, en usko tohon pätkääkään... Mut 155 Burbeeta tuli tehtyä ja mielestäni en edes antanut selän notkua pahasti... Tee uudestaan tää reeni, ei sulla oikeasti voi mennä puolta tuntia...

   Poista
  3. No sulla on joku oireyhtymä että tykkäät burpeista, joten voit hyvinkin olla poikkeuksellinen :D tää on niin hirvee treeni ettei tee yhtään mieli uusia... olihan mulla ton vasemman käden hermotuksen kanssa ongelmaa ja ojentaja alkoi surkastua, mutta kai se maaliskuussa oli jo kunnossa. Nyt tuli kivut takaisin ja huomenna aika osteopaatille...

   Poista
 4. Burbees from Hell piti tehdä tänään uudestaan, koska muuten olisi kuukauden burbeehaaste jäänyt voittamatta. Aika: 21:34! Huvittaa kun mun aika vaan lisääntyy... Mut sanoisin, että johtunee siitä, et yritin tehdä mahdollisimman siistit liikkeet. Ja painoin jokavälissä lap nappia. Lapit:
  Lap1 01:24
  Lap2 01:40
  Lap3 01:50
  Lap4: 02:04
  Lap5: 02:08
  Lap6: 02:13
  Lap7: 02:32!! Tässä iski selkeesti joku väsy - tai sitten tein liikaa heilautuksia
  Lap8: 02:32
  Lap9: 02:46
  Lap10: 02:20 Tsemppasin vikan verrattaen nopeemmasti

  Huomautan, että oot editoinnut varsinaiset työskentelyohjeet pois tästä treenistä tuolta tekstistä...

  Mut joo, 895Burbeeta tehty tälle kuulle. Huomiseksi jäi VIISI! 900 oli tavoite. Koville otti, mut siihen päästiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskoja haasteita teillä kyllä! Ja juu, valitettavasti joudun poistamaan videot ja liikesarjojen kuvailut tästä blogista, mutta jätän yleistason kuvauksen ja omat tulokseni jotta treeneihin voi edelleen kommentoida. Varmasti saa uppoamaan enemmän aikaa tähän treeniin mitä syvemmällä käy punnerruksissa!

   Poista