tiistai 4. maaliskuuta 2014

Treeni #27: Row, row, row your boat
Välineet: hyppynaru, käsipainot

3 kierrosta


6 liikesarjaa

Tämä oli mukava aerobinen setti, mihin voimaliikkeet toivat vaihtelua. Erityisesti lankussa soutaminen tuntui aktivoivan koko kroppaa. Oma aika: 21:52.

Muutama sana hyppynarusta:

Miksi hyppynarulla hyppiminen tuntuu niin raskaalta? Jo pelkässä "normaalissa" hyppelyssä (ei polvien nostoa) narua täytyy pyörittää ainakin 80 kertaa minuutissa, jotta hyppely ylipäätään onnistuu. Kävely, pyöräily ja juoksu taas onnistuvat lähes millä vauhdissa tahansa... Tässä muutamia faktoja normihyppelystä - pitäkää mielessä että polvennostojuoksu on vielä raskaampaa! Koottu eri lähteistä, mm. British Rope Skipping Associationista:

  • 80 hyppyä minuutissa = juoksunopeus, millä etenee 1,6 km 7 minuutissa 20 sekunnissa
  • Jos joku jaksaisi hypellä tunnin, se kuluttaisi huimat 1300 kcal!
  • Hyppynarulla hyppiminen on koko kropan liike: vatsalihakset tasapainottavat kehoa, jalat hyppäävät ja olkapäät + kädet pyörittävät narua.
  • Hyppynarulla hyppiminen ei ole nivelille niin kuluttavaa kuin juokseminen
  • Miksi nyrkkeilijät hyppivät hyppynarulla? Fyysisten etujen lisäksi hyppely parantaa silmän ja käden koordinaatiota sekä lisää keskittymistä rytmiin + ajoitukseen.
  • Hyppely parantaa luuntiheyttä, siten ehkäisten osteoporoosia eli luukatoa

Hyppelystä tulee anaerobinen harjoitus heti kun tehdään "double undereita" eli naru menee kaksi kertaa jalkojen ali siinä ajassa kun olet ilmassa. Tuplien harjoittelu on hauskaa ja haastavaa puuhaa, kannattaa kokeilla! Itselleni helpoin tapa oppia tuo hyppy oli 5 normaalia hyppyä -> tupla -> 5 normaalia hyppyä -> tupla... Tässä yksi tutoriaalivideo tuplien opetteluun. On fyysisesti mahdollista tehdä myös jopa 4 tai 5 underia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti