tiistai 18. maaliskuuta 2014

Treeni #31: Enter the Matrix

Wau! Yli 3000 lukijaa tänään, kiitos TH-valmennus!Välineet: hyppynaru, dippiasema, sandbag

 

HIIT

1 min 20 s työtä / 10 s lepoa x 12 kierrosta

4 liikesarjaa
Ei liene yllätys, että pidän Matrix-leffoista jos koirani nimi on Neo...


Tämän treenin poimin vuoden 2011 treenivihkostani, tuolloin toistot olivat tammikuussa seuraavat:

1. 114, 101, 85
2. 5, 5, 5
3. 100, 84, 85
4. 17, 22, 23

Tänään murskasin nuo lukemat:

1. 160, 154, 140 (laskin 2 = 1 ja kerroin kahdella, helpompi laskea treenin aikana)
2. 7, 6½, 6½
3. 148, 124, 106
4. 42, 39, 37

Onko hieman lisääntyneet voimat käsissä! Ja keskityin vielä pysäyttämään liikkeen, että ei tule "heijaria" vaan enemmän efektiä vatsoihin. Muistan miten raskasta oli alussa kannatella omaa painoaan käsien varassa. On todella tärkeää, että tekin kirjaatte heti alusta asti toistot ylös! Näin varmistetaan treenin nousujohteisuus ja estetään kehityksen pysähtyminen. Voitte toki kilpailla minua vastaan jos olette suunnilleen samalla kuntotasolla, mutta kilpailette pääasiassa itseänne vastaan - tehkää parin kuukauden tai puolen vuoden päästä tämä treeni uudestaan ja yrittäkää parantaa tulosta! Ja tuleehan siitä hyvä mielikin kun voittaa itsensä ;) Muistakaa kirjata myös käyttämänne painot ja mahdolliset helpotukset liikkeisiin.

6 kommenttia:

 1. Hei! Onnea hienoista tuloksista ja treeni vaikuttaa mielenkiintoiselta. Oon tehny kesäaikaan enemmän intervallityyppistä treeniä juoksemalla yms. Ruokavalioo sen verran utelen, että paljonko syöt rasvaa per painokilo nyt kun oot dieetillä? tai siis olit, en tiiä ootko enää?

  pauliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan! :) Kiva kun kommentoit. Ensimmäisen kuukauden söin n. 1700-1800 kaloria päivässä: 30% rasvaa, 38% hiilihydraatteja ja 32% proteiinia, toisen kuukauden nyt n. 200 kcal vähemmän. Tarkemmin en osaa painokiloista sanoa.

   Poista
 2. Hieno blogi, aion ehdottomasti kokeilla treenejäsi, kun oma Timon valmennus päättyy :) Hienosti on vatsalihakset erottunut sinulla jo ennen rasva% tiputusta. Vertasin omiini ja totesin, että en ole saanut yhtä hyviä geenejä, n. 19% rasvoissa ei mitään havaintoja vatsapaloista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ehdottomasti mukaan vaan treenaamaan! Se on kyllä totta, että geeniperimällä on merkitystä. Itse kuulun siihen (kai onnekkaaseen, miten kukin asian näkee) joukkoon, että rasva ei ole ikinä kertynyt minulla vyötärölle vaan takapuoli/reisiseudulle :) Ei muuta kuin tsemppiä treeniin ja omaan "projektiisi"!

   Poista
 3. No niin, tänään tein tämän. Aika haastava reeni. Minulla on hukassa sekä tasahyppelytaito että Matrix-potkut... Tulos:
  1. 67+69+75
  2. 6+5+5
  3. 60+69+103*
  4. 19+24+26**

  * Tajusin loppua kohden, miten tää hyppy pitäisi tehdä, mutta en jaksa kuin ehkä 50s putkeen hyppiä ilman taukoa tasajalkaa. Rintaan oikein pisti tossa vikassa kohdassa. Mut kyllä se varmaan siitä.
  ** Mun tuolit-dippiasema on mun käsille ihan liian kapoinen, eli ranteet ei kestä mun painoa:( Joten tein yhden tuolin dippejä ja potkuja siitä. Tekniikka kehittyi:) Dipit on sellasia, joita en jaksanut tehdä sitten yhtään viime vuonna, että täytyy olla käsissä huomattavasti enemmän voimaa nyt.

  Käytiin Peurungassa uimassa ja siellä on sellainen Wipit-kiipeilyrata, jossa käsillä vedetään kahvoista itseään ylöspäin ja pidetään ylhäällä. Siinäkin huomasi, että aikaisemmin en olisi yhtään jaksanut pitää ja nyt taas jaksoin, joten kyllä sitä edistystä tapahtuu. Tuli sellainen olo, että haluaisin haastaa itseni saamaan edes yhden leuanvedon aikaiseksi ilman apua. Ja muutenkin niin, että jaksaisin käsillä pitää itseäni ylhäällä/kiivetä, jos tarvitsee joskus olla sellaisessa tilanteessa. Nälkä kasvaa syödessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kyllä itsekin ottaneeni hengähdystaukoja aiemmin hyppynarulla hyppelyssä, se on yllättävän rankka liike joka nostaa sykkeen huimiin lukemiin! Siinä mielessä kuitenkin kiitollinen liike, että edistymisen huomaa nopeasti ja heijastaa myös kuntotason nousua ylipäätään kun jaksaa koko ajan pidempään hypellä :)

   Kiva kuulla näitä käytännön esimerkkejä voimien lisääntymisestä! Sitä tulee itse tosi sokeaksi muutokselle, joten fiilis on mahtava kun puolen vuoden jälkeen tekee saman treenin uudestaan ja toistot ovat ihan eri luokkaa. Tai kun huomaa että jaksaa kantaa jotain painavaa ihan helposti, tai kiivetä niitä Agoran portaita ;)

   Poista