torstai 27. maaliskuuta 2014

Rasvaprosentti 19,8%


Kohta 2,5 kk takana uutta ruokavaliota. Eilen oli toiset mittaukset ja nyt on alitettu "maaginen" 20% rasvaprosentin raja: tällä hetkellä mennään lukemassa 19,8%. Nelisen prosenttia on siis menty alas tässä ajassa. Yllä huvikseen vertailua selän lihaserottuvuuden suhteen, kyllä sieltä ehkä hyvällä tahdolla voi tummempia varjoja bongata... ;) Sivuhuomiona eka kommenttini (ja myös Panun) kuvasta oli "Hyyyyi onko mulla noin iso selkä... Yäääk... Ei oo enää kiva". Nämä nyt on ehkä näitä makuasioita, mutta tämmöisen selän (valitettavasti) saa kun tekee säännöllisesti näitä sivuston treenejä.

Kehitystä ei voi estää, kuten huomasin yksi aamu töissä...


No siinä sitten mietittiin mittausten jälkeen PT:n kanssa, että joko riittää. Minullahan ei ollut mitään tiettyä rasvaprosenttia tavoitteena, tarkoituksena oli vain saada lisää lihaserottuvuutta ja ehkä juuri tuo 20% raja oli alitajuisesti mielessä. Olen todella tyytyväinen jo tähän (erityisesti kun olen syönyt cheattiaterioita ilman lupaa...) ja pystyn näkemään selvän eron kropassa. Panu valittaa, että olen ihan kova joka puolelta ja pitäisi jo lopettaa touhu... :P Kyselin siinä sitten PT:ltä, että paljonko on turvallista vielä pudottaa, että hormonitoiminta ei häiriinny ja treeni kuitenkin kulkee + tapahtuu edistystä. Kuulemma minun tapauksessani vielä pari prosenttia on turvallista, joten sanoin että jatketaan nyt sitten. TILL THE END! Vaaranahan on siis naisurheilijan oireyhtymä jos rasvat putoavat liian alas. Käytännössä kaikki (menestyvät) fitness ym. kisaajat ovat kisakunnossa tuossa tilassa, joka ei tietenkään ole keholle terveellinen eikä sitä voi pitää kuin hetken. Muuten fitness kisaaminen tavallaan kiinnostaa, mutta jotain menee siinä ajatusmaailmassa solmuun kun mietin miksi kukaan tahallaan aiheuttaisi itselleen epäterveellisen olotilan? Vaikka vain hetkeksi. Fitness kisapaino itseni kohdalla olisi vielä tästä n. 4-5 kg pois, että...:
No mutta, käytännössä päätös tiputtaa rasvaa vielä hieman aiheuttaa jatkokiristelyä: nyt otetaan viikosta pois kolmen päivällisen hiilarit (riisi/peruna/kvinoa)! Tämä ei itse asiassa ajatuksena tunnu niin pahalta, normaalisti en nimittäin syö näin paljon hiilaria yhdellä aterialla. Saa nähdä miten käy... Salipäiviä on edelleen kaksi viikossa ja teen yksijakoista ohjelmaa niin kauan kuin edistystä tapahtuu, koska lihasten säilyttämiseksi kutakin lihasryhmää olisi miinuskaloreilla hyvä kuormittaa useamman kerran viikossa. Hiilarittomat päivälliset täytyisi yrittää ajoittaa lepopäiviin / matalan tehon liikuntaan.

I will be seeing you more, lunch of chicken and salad...


Paino on tosiaan vain 1 kg alempi kuin lähtöpaino 2,5 kk sitten, mikä tuntuu uskomattomalta kun rasvaa on kuitenkin lähtenyt mukavasti. Tavoitteena toki olikin lihaksen säilytys, mutta hurjaa kyllä.

Mitä olen oppinut tässä parissa kuukaudessa:
  • Alussa meni yli puoli tuntia, että sain syötyä puuron, marjat ja raejuuston aamulla... Olen pitänyt puurosta, mutta en puuro+marjat kombosta ja ajatus raejuustosta mössön seassa tuntui kuvottavalta :D Nyt aamupala on melkeinpä lemppariateria <3 Kokeilkaapa muuten sitä raejuustoa sekaan, yllättävän hyvää!
  • Mietin alussa, miten ihmeessä tulen toimeen ilman maitoa ruokajuomana (sitä saa kuitenkin laittaa kahviin). Todellisuudessa tuo muutos kuitenkin oli huomaamattomin ja helpoin tehdä, eikä sitä enää edes ajattele. D-vitamiinin saanti täytyy vain turvata purkista talven pimeydessä.
  • Mietin myös sitä, miten tulen toimeen lounaalla jossa on vain lihaa + kasviksia ja hedelmä. Yleensä olen nälkäisin päivällä/iltapäivällä enkä niinkään iltasyöpöttelijä. Käytännössä minun täytyi siis alkaa tekemään lounas valmiiksi töihin, jotta silmä oppisi vähitellen siihen minkä verran on 250 g kasviksia ja 150 g lihaa (raakapaino) lautasella. Tämä aiheutti aika paljon työtä alussa ruoan valmistuksessa kun taloudessa on vielä reippaasti syövä mies, mutta vähitellen tuohonkin tottui.
  • Lounaalla olen aina syönyt paljon kasviksia, mutta päivällisellä niitä ei ihan joka kerta ole välttämättä ollut. Nyt olen syönyt yli 2 kk joka päivä yli puoli kiloa kasviksia päivässä ja oppinut arvioimaan paljonko on sopiva kerta-annos lautasella.
  • Sama homma marjoissa: eipä niitä juuri tullut syötyä säännöllisesti! Nyt on vedetty vähintään 100 g marjoja joka päivä :) Pähkinöitä söin jo aikaisemmin, mutta nyt niitäkin tulee säännöllisesti joka päivä 20 g.
  • Olen oppinut hiilihydraattien ajoittamisesta ja määrästä. Kuten sanoin, en juurikaan ole ollut iltasyöjä ja kun kuitenkin treenaan joskus myöhäänkin illalla, täytyy muistaa syödä päivän hiilaripitoisin/isoin annos heti treenin jälkeen (1,5 h sisällä treenistä). Tätä kyllä suosittelen jos haluaa kasvattaa lihasta!

Siinä tämänhetkiset rasva- ja ravintokuulumiset. Pe/la sitten uutta treeniä, jossa tehdään 3 kierrosta mahdollisimman nopeasti: välineinä hyppynaru, käsipainot ja tuoli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti