sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Treenihaaste 6


Tähän ensi viikon haasteeseen tarvitset hyppynarun, mutta jos et millään onnistu saamaan sellaista käsiisi (tai vastaavaa pätkää narua tms.) voit toki tehdä haasteen ilmankin. Silloin kannattaa kuitenkin kuvitella pyörittävänsä narua, jotta käsillekin tulee vähän tekemistä :) Tavoitteena on tehdä mahdollisimman nopeasti läpi:

500 x-hyppyä hyppynarulla


Yksi hyppy on kun jalat osuvat leveässä asennossa maahan. Tämä siksi, että toistoja on helppo laskea: sanan alkutavulla "YK-" jalat osuvat keskellä yhdessä maahan ja "-SI" jalat osuvat leveässä asennossa maahan. KAK-SI ja KOL-ME mennessä jalat ovat osuneet siis yhteensä kuusi kertaa maahan, eli olet tehnyt kolme hyppyä.

X-hyppely hyppynarulla on tietysti haastavampaa kuin ilman hyppynarua. Jos et ole aiemmin hypellyt tähän tyyliin, laita kengät jalkaan (narun napsahtaminen varpaisiin tuntuu...) ja ota haaste harjoittelun kannalta. Älä turhaudu, vaan tee rauhassa ja opettele liikettä. Hyppynarulla hyppelyssä edistyy todella nopeasti kun vain harjoittelee. Itse koen x-hypyt raskaampina ja haastavampina kuin polvennostojuoksun hyppynarulla, sillä vaikka tahti on selvästi hitaampi, liike vaatii enemmän keskittymistä (miten leveälle voit hypätä jalat että ne silti mahtuvat narun sisälle) ja jalkojen lihasten työskentelyä. Jalat yksinkertaisesti menevät nopeammin hapoille.

Pidä kyynärpäät koko ajan lähes vartalossa kiinni - kädet liikkuvat oikeastaan vain kyynärpäästä alaspäin. Keskitä narua pyörittävä voima enemmän ranteeseen kuin laajaan käden liikkeeseen. Laskeudu kevyesti päkiöille ja pidä polvi samassa linjassa varpaiden kanssa, varpaat osoittavat hieman ulospäin. Kun alat hallita liikettä, yritä upota hypyissä yhä alemmas kyykkyyn ja pysyttele siellä saadaksesi parhaan harjoitusvaikutuksen.
Kun neljä vuotta sitten kokeilin tätä haastetta, olin täysin noviisi hyppelyssä. En tiedä miten olen voinut saada haasteeseen kulumaan yli 25 minuuttia! :D Teinköhän vahingossa tuplamäärän hyppyjä? Tämä haaste on mahdollista tehdä esim. 11 minuuttiin - pääsetkö alle 10 min? ;) Päivittelen oman tulokseni tähän kunhan ehdin tehdä haasteen.

Olemme aloittaneet nyt perusliikkeillä, jotta vasta-alkajatkin ovat päässeet helpommin mukaan haasteisiin. Jatkossa alamme tehdä hieman monimutkaisempia liikesarjoja, joissa yhdistetään vaikkapa kahta eri liikettä. Olen hieman epävarma ehdinkö tällä superkiireisellä viikolla kuvaamaan ensi viikkojen haasteita - jos en niin valitsen vielä helpompia liikkeitä jotka pystyy selittämään tai löytämään myös netistä. Loistavaa sunnuntai-iltaa ja tulevaa viikkoa kaikille :)

Edit 5.6.2015: Tein tämän haasteen eilen voimatreenin jälkeen ja uudeksi ajaksi tuli 12:33. X-hyppy on kyllä sellainen liike, että varsinkin jos ei ole kunnon speed rope, niin saa kompuroida halpaan hyppynaruunsa! No aika parani kuitenkin 15 minuutilla, joten ei voi valittaa :D Ensi kerralla sitten tavoite (alle) kymmeneen minuuttiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti