perjantai 8. toukokuuta 2015

Mistä nautin

Kevät Keski-Suomessa

Ihmiset ovat kyselleet minulta olenko ajatellut siirtyväni kokonaan HIIT "guruksi" jossain vaiheessa. Töissäkin monet ovat kommentoineet, että no sinullahan on jo väitöskirja kohta valmiina että mitäs sitten. Kun en tiedä?

Alussa vastaus oli selvä, haluan olla psykologi niin että mielellään voisin tehdä tutkimusta ja hieman asiakastyötä samaan aikaan. Kaunis todellisuus on se, että yliopiston työsuhteet ovat todella epävarmoja "pätkätöitä" eikä palkkakaan tietysti päätä huimaa. Eipä sitä kukaan tutkijaksi alakaan rahan takia. Pidän kuitenkin kovasti uuden löytämisestä, kytkösten tekemisestä, matkustamisesta, esiintymisestä ja toki englannin kielen käyttämisestä, joten tutkijan ura on hyvin houkutteleva.

Tämä rakkaasta harrastuksesta alkanut high intensity maailma on vähitellen imaissut minua yhä enemmän sisäänsä. Ovi on auki ja kurkistan sinne miettien, mitä tehdä. Olen alkanut miettiä ärsyttäviä life coach juttuja, kuten että pitäisi tehdä lista kaikesta mistä pitää ja mitä haluaa tehdä tulevaisuudessa. Blaa blaa suunnitelmat ja päämäärät johtavat blaa blaa menestykseen ja blaa. BLAA. Tässäpä muuten life coach aiheeseen liittyen, jos kaipaatte keskusteluapua niin suosittelen menemään joko psykologille tai psykoterapeutille joka on psykologi = psykoterapian erikoispsykologille (psykoterapeutit voivat olla esim. sairaanhoitajia):


Se nyt vaan on henk. koht. mielipide, sillä psykologit ovat opiskelleet ihmismieltä jo 5 vuotta ennen psykoterapiaopintoja. Enkä sano, ettei olisi olemassa todella hyviä muun alan psykoterapeutteja, sillä kyllä niitä huonoja psykologejakin löytyy.

No. Tässä se lista sitten on. Haluan:
- Käyttää psykologin tietämystäni hyödyksi jollain tapaa
- Tuoda psykologista tietoa suuremman yleisön tietoisuuteen, puhua enemmän "kansan kielellä"
- Tuoda high intensity treenaamista esille ja olla mukana liikuntamaailmassa (ja treenata kuten ennen).
- Olla mukana tutkimusmaailmassa, tutkijayhteisöissä, matkustella, esiintyä
- Olla jollain tapaa kosketuksissa asiakastyöhön - joko sitä tutkien tai itse tehden
- Olla edes jossain kosketuksissa työyhteisöön, sillä en usko että viihtyisin pelkästään yksityisyrittäjänä

Kauneus on pienissä asioissa!

Sitten on sellaisia yleisiä asioita, joita haluaisin lisätä elämässäni, kuten taiteellisuus. Erityisesti luova kirjoittaminen ja musikaalisuus. Olen mielestäni ihan ok laulaja (tai ainakin minulla on ok ääni jos ollaan tarkkoja, laulutunteja ei ole yhtään otettu...) ja ala- ja yläasteella minut passitettiin aina laulamaan erilaisiin juhliin ja esiintymään musikaaleihin. Tätä musiikkipuolta minussa ei muuten moni nykyinen ystäväkään välttämättä tiedä.

Olisi hienoa päästä laulamaan jonkun tekemää biisiä ja miettimään biiseihin lyriikoita, sillä olen aiemmin kirjoittanut paljon runoja ja novelleja. Voitin jopa kerran yhden runokisan, heh! Harmi kyllä en tiedä ihmisiä joiden kanssa pääsisi proggistelemaan, rauhallisempi EDM ym. poptyylinen musa kiinnostaisi. Alla pieni pätkä meikäläisen ääntä kun testailin kylppärin kaikua, puhelimella nauhoitettu ;)
Haluaisin jossain vaiheessa kirjoittaa kirjan. Joko ammatillisen tai fiktiivisen. Ehkä molemmat. Fiktiivinen vaatisi niin paljon panostusta, että pelkään sen jäävän eläketapahtumaksi...

Piirtämisessäkin olin kohtuuhyvä, mutta siinä loistavaksi tuleminen vaatisi niin paljon harjoittelua että se ei taida sopia minun luonteelleni. Niinpä haluan keskittyä laajemmin visuaalisuuteen, kaikessa mitä teen. Kuten olette ehkä huomanneet, asettelu, värit ja symmetria ovat minulle tärkeitä, enkä tykkää kirjoittaa postauksiakaan ilman yhtään kuvaa. Muoti on myös minulle hyvin rakas, ja pidän asukokonaisuuksien suunnittelusta.


Sitten on miljoona muuta asiaa mistä pidän, mihin nyt ei kannata mennä ehkä tarkemmin. Kuten matkustaminen. Metsässä samoilu koiran kanssa. Panun kanssa hassuttelu (ja ne on muuten todella omituisia spontaanilauluja ja -tansseja). Ystävien kanssa ajan viettäminen. Leffat, tv-sarjat ja tietokonepelit. Voimajooga... Näitä kaikkia tuleekin onneksi tehtyä, vaikka haluaisin vielä joskus vaeltaa pidemmänkin matkan Neo mukana joko Lapissa tai Irlannissa tms.

No niin... Life coachaus jatkukoon toiste! Viikonloppuna uppaan Treenihaasteen 3 ensi viikkoa varten, joten jos et ole vielä saanut aikaiseksi niin vielä on pari päivää aikaa tehdä burpeita!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti