torstai 14. toukokuuta 2015

Sweat, baby, sweat

Game face - after workout face


Mulla on ollut tässä pari pitkää työpäivää, niin että lähtö on ollut klo 08 aamulla ja kotiin olen palannut klo 20. Siinä ei auta kuin heittää leipäpala suuhun ja tehdä treenit ennen kuin pääsee väsymyssammakoita suusta :P Niinpä mua piristi suunnattomasti yhtenä iltana kun ystävä oli tehnyt ilmaisen näytetreenin ja pisti minulle kuvaa hikisestä punaisesta naamastaan. Sitten kun hän oli vielä suostutellut miehensä tekemään saman treenin ("Sehän on vaan 15 min!") ja pisti minulle videopätkää jälkimainingeista niin kylläpä tuli hyvät naurut! Aijai. Mielestäni mikään ei ole kauniimpaa kuin hikinen punainen naama! Kieltämättä tuosta ilmaistreenistä tuli aika kovan sykkeen setti jos sen tekee täysillä, kannattaa ehdottomasti jäähdytellä kävellen tai jopa hölkkäillen treenin jälkeen.

Postailkaahan Instagramiin omia hikikuvianne tagilla #round3sweat niin pääsen ihailemaan niitä lisää! Jos vinkkaatte minulle kuvastanne sähköpostilla (tai saa niitä sähköpostiinkin laittaa): round3blog (at) gmail.com niin pistän teille paluupostina ohjeet yhteen uuteen ilmaiseen high intensity treeniin! Se oli muuten hauska setti, tein sen itse toissapäivänä.
Treenihaaste 3 ei tuntunut superpahalta tehdessä ja aikaakin meni alle 9 min, mutta jalat ja takapuoli olivatkin monta päivää kipeinä sen jälkeen. Tehkäähän haaste tämän viikon aikana jos ette ole vielä ehtineet. Suunnittelin alunperin seuraavaan haasteeseen sivuaskelkyykkyjä, mutta nyt täytyy kyllä välissä tehdä jotain joka ei laita jalkoja ihan niin hapoille ;) Vuorossa siis helpompi treenihaaste, jossa menee vain muutama minuutti.

Liikkuvuusharjoittelukin kannattaa pitää mielessä, varsinkin jos ei jatkuvasti näitä HIIT-kotitreenejä tee. Eve on laittanut muutamia liikkeitä Nettitreenin blogipostaukseensa, joita kannattaa kokeilla. Lonkan avaus taitaa olla ainoa liike, jota ei ole HIIT-kotitreeneissä tai voimajoogissa näkynyt. Liikkuvuus ja funktionaalinen voima ovat itselleni tärkeitä, joten pidän niitä harjoittavia liikkeitä mukana treeneissä. Alla liikkuvuusharjoituksia matkivia treeniliikkeitä, jotka lisäävät samalla voimaa:
  • Jalan heilautus sivulle = Heiluri jaloilla puolelta toiselle, siten että ylävartalo on pike pressin ja lankun "välimuodossa". Toinen vaihtoehto esim. luistelijan askelkyykystä sivupotkuun.
  • Jalan heilautus eteen = Askelkyykky taakse tai askelkyykkyhyppy, sitten jalan heilautus eteen.
  • "Mustekala" = Vatsallaan aika lähellä sellaisenaan yhdessä treenissä, myös siellä ohjeistettu suorittamaan hitaasti. Tätä ei tosin usein treeneissä ole kun vauhti tahtoo olla nopea! Selällään tämä liike on usein voimajoogien lopussa venytyksenä.
  • Notkistus = Dive bomber. Ylöspäin katsova koira. Käärmemäiset nousut yhdellä kädellä vatsaltaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti