sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Treenihaaste 2


Treenihaaste nro 2 on täällä, ja se on tarkoitus suorittaa ensi viikon aikana. Nämä haasteet ovat loistavia väläyksiä siitä, minkälaisia liikkeitä HIIT kotitreeneistä löytyy. Jos olette treenanneet kotitreenejä, olette varmaan arvanneet että haasteeksi tulee jossain vaiheessa koko kehon lemppariliikkeemme... burpee!

7 minuuttia burpeeta


Laita Countdown 7 minuutin päähän, ja yritä tehdä niin monta puhdasta burpeeta kuin ennätät seitsemässä minuutissa. Aloittelijat voivat tehdä punnerrukset polviltaan (suosittelen tällöin taiteltua huopaa tms. polvien alle rakkojen varalta) ja/tai tehdä esim. kolmena eri päivänä 3 min, 2 min ja 2 min burpeehaasteet. Yritä koko ajan pitää tekniikka kunnossa, ja edistyneemmätkin voivat laskea kesken haasteen polvet maahan jos voimat alkavat loppua. Vaikka vartalo yritetään pitää suorassa linjassa, niin punnerruksessa on aina parempi, että takapuoli on hieman liian ylhäällä kuin että selkä menee notkolle. Minulla oli vaikeuksia demonstroida liikettä vasemman ojentajan voimapuutoksen takia, mutta onneksi viime kesältä oli puhtaampaa suoritusta tallella ohjeistukseen. Laskeutukaa kynttilähypystä aina pehmeästi päkiöille!

Noin puoli vuotta intensiivitreeniä takana sain tehtyä vuonna 2011 tässä haasteessa 49 burpeeta. Taas kutkuttelisi kovasti testata edistyminen, mutta ei tällä ojentajalla vielä pariin kuukauteen :(  Kolmas haaste tulee olemaan ainoastaan alakropalle! Jättäkäähän taas fiiliksiä ja toistoja kommenttikenttään.


2 kommenttia:

  1. No niin sen sijaan 7minuuttia Burbeeta ei ollenkaan niin paha kuin Noi askelkyykyt. Tänään tein minuutin pätkissä ja tulos 63.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen sijaan, ai mitenkäs meni askelkyykyt? ;) Mulla on toista päivää jalat ja pakarat kipeinä... Hyvä tulos burpeista!

      Poista