sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Treenihaaste 7


Koska viimeiset treenihaasteet ovat keskittyneet alavartaloon, otetaan seuraavaksi yläkropalle haastetta. En ehtinyt kuvaamaan ohjeita, mutta varastossa oli dive bombereita liikesarjan sisällä, joten pätkin Treenistä #31 muutaman toiston malliksi:


10 minuuttia dive bombereita


Mene lankkuun ja lähde viemään takapuolta taaksepäin, kunnes saavutat alaspäin katsova koira -asennon. Tässä lähtöasennossa käsivarret ja jalat ovat suorana,  ja niska + pää ovat käsivarsien jatkeena. Älä huoli jos kantapäät eivät osu maahan, keskity vain painamaan selkää alaspäin kunnes asento muistuttaa ylösalaisin olevaa V-kirjainta.

Voit pitää erityisesti jalat, mutta myös kädet hieman leveämmällä kuin tässä kuvasarjassa!

Lähde käärmemäisesti viemään päätä ja rintakehää, ja viimeisenä lantiota kohti lattiaa. Päädyt ylöspäin katsova koira -asentoon. Palauta liike samaa liikerataa pitkin: nyt lantio lähtee ensimmäisenä liikkeelle ja rintakehä ja pää seuraavat viistäen maata.

Dive bomber on vaativa liike, joten kannattaa helpottaa liikettä jos tekeminen ei tunnu hallitulta! Asteittaiset helpotukset:
Helpotus 1: Tee alku normaalisti ylöspäin katsovaan koiraan, mutta palaa alaspäin katsovaan koiraan nostamalla takapuoli suoraan ylös (älä tee samaa liikerataa takaisin)
Helpotus 2: Älä viistä maata päällä ja rintakehällä, vaan pysyttele enemmän koholla niin että kädet taipuvat vain hiukan kun lähdet tekemään liikettä.
Helpotus 3: Tee dive bomber polviltaan. Alaspäin katsovassa koirassa takapuoli lähes koskettaa kantapäitä!
Vuonna 2011 ehdin tehdä 62 dive bomberia kymmenessä minuutissa. Haaste jää tällä kertaa itseltäni tekemättä, sillä vasen rintalihas kiristelee pahasti, joten yritän välttää rasittamasta rintalihaksia liikaa. Luultavasti vasemman ojentajan voimapuutoksen vuoksi on tullut kompensoitua rintalihaksella treeneissä. Ojentajaan on vähitellen tullut kuitenkin lisää voimaa, mistä olen iloinen. Fyssarin arvio oli, että joulukuussa voisin olla samoissa voimissa missä ennen, joten kärsivällisyyttä vaaditaan...

Yrittäkääs parantaa tuota 2011 tulostani ja jättäkää kommentteihin fiilikset + toistot. Kannattaa myös postailla tuloksia vaikka jaksaisi tehdä vain muutamia toistoja, sillä se toimii tsemppinä muille aloittelijoille että tavoite on vain tehdä parhaansa ja kilpailla lähinnä itsensä kanssa!

2 kommenttia:

  1. Maanantain kunniaksi päätin alkaa tekemään vanhoja reenihaasteita, jotka multa ovat jääneet tekemättä. Fiilikset? No 40 kohdalla aloin huutaa ääneen varmaan kertoo jo aikalailla kaiken mitä mietin tästä. Ja Anu - Prrkle oli aikalailla loppupään juttu. Pelkästään käsien varassa 10minuuttia oleminen on jo rankkaa, mutta tosiaankin loppua kohden helpotusta tarvii eivätkä viimeiset 30 olleet missään tapauksessa 'puhtaita liikkeitä', kädet niiasivat sen verran kun sain irti itsestäni ja takapuoli nousi nopsaan. Mut tulos: 83. Yritin kyllä puhtaammalla ja hitaammalla tekniikalla, mut se ei ollut mahdollinen, koska kädet ei vaan olis jaksaneet enempää. En kuitenkaan laittanut polvia maahan. Nyt molemmat käsivarret vapisevat. Kyllähän sitä itsensä haastamista onkin jo kaivannut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo harvoin 10 minuuttia tuntuu yhtä pitkältä ajalta kuin tällaisessa haasteessa! Tiedän sen tunteen kun ei halua laittaa polvia maahan, se tuntuu jotenkin luovuttamiselta. Treeni meni varmasti perille!

      Poista