keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Elämä ennen lomaa

Rakas karvapossuni valmiina lähtöön avustajan näpeistä...

Toivottavasti olette nauttineet (ja tehneet!) ilmaisia treenihaasteita nämä viimeiset kaksi kuukautta! Laitetaan se homma nyt hyllylle ja keksitään taas sopivan ajan tullen uusia haasteita :) Tekisi kovasti mieli jatkaa aiemmin aloittamaani tasapainoiluhaastetta, joka ehti kolmannelle viikolle, mutta... olen sen verran itsekäs, että kun en itse pysty kovin käyttämään vasemman yläkropan voimaa, niin palataan asiaan kun voimatasot palaavat. Tähän pisteeseen päästiin uutena vuotena Bahamalla ja hauska olisi jatkaa:Te voitte toki treenailla noita tasapainoiluja jos elämä tuntuu tyhjältä ilman viikkohaastetta! Aloittakaa treenaten ensimmäinen viikko korppia, toinen viikko korppia sivulle ja kolmas viikko lentävää kyyhkystä (kuten kuvassa). Liikkeet näyttävät hyvin haastavilta ja tuntuvatkin alussa haastavilta, mutta kun joka päivä käyttää hetken tai pari harjoitteluun, niin viikossa pääsee todella pitkälle! Kun alkaa handlata korpin, käsillä tasapainoiluun vaadittavat hermoyhteydet toimivat paljon paremmin ja kroppa tajuaa miten pitää itseään kasassa muissakin liikkeissä. Trust me, en uskonut pystyväni ikinä tuohon kyyhkyseenkään... ;)Kiire on nyt helpottanut töissä ja lomille pitäisi lompsia tuossa puolentoista viikon päästä. Aikaa on vienyt kylppäri/allashuoneen remontti ja siihen liittyvä sisustussuunnittelu. Pitäisi lähteä ostamaan kaikenlaista sohvaa ja mattoa viikonloppuna. Toinen mihin on uponnut aikaa on uusi mahtava harrastus: vesipelastus koiran kanssa. Olen aiiivan liekeissä tuosta lajista, kun Neolla on luontaisesti niin hyvät taipumukset uinti- ja noutotehtäviin. Toki se osaakin valmiiksi paljon käskyjä aiemman koulutuksen vuoksi - osa lukijoista ehkä tietääkin että olen harrastanut vaikka mitä sen kanssa ihan kisaamiseenkin asti, mutta sitten Neolla todettiin moniniveltulehdus. Kortisonikuurin avulla tulehdusarvot saatiin kuntoon, mutta mitään kovin niveliä rasittavaa ei voi lajivalinnaksi enää ottaa. Niinpä uinti tuntuu tosi lupaavalta nivelten kannalta ja samalla pysyy lihaksisto kunnossa! Ehkä Neon blogikin palaa taas puolen vuoden tauoltaan eloon.

Neo oli jo ensimmäisissä VEPE-treeneissä ihan super, veti sekä veneen että "hukkuneen" ihmisen rantaan. Mulla on kovat tavoitteet lajissa ja kalenteriin merkattu jo kisasuunnitelmia. Treenejä on näillä näkymin 1-2 viikossa vepe-ryhmän kanssa ja tilasin oman kumiveneen, millä olisi tarkoitus treenata sitten muina päivinä. Ajattelin tähdätä heinäkuun lopun kisoihin Kuopiossa, mikä antaisi huiman kuukauden harjoitteluaikaa... :D Olen vielä tässä vaiheessa optimistinen, kuten huomaatte... Vaikka kyllä nuo ryhmän vetäjätkin sanoivat että kesän lopuksi kisataan Neon kanssa, että ehkä muutkin näkevät Neossa potentiaalia.


Omat HIIT-treenini ovat kulkeneet normaalisti 5 per viikko ja olen tykännyt palata pari kertaa viikossa vanhoihin vuosien takaisiin treeneihin. Yllättävän rankkoja settejä siellä, ja dippiasemalla saa kyllä kädet huolella jumiin... Käänteiset punnerrukset ovat murha hauiksille. On ollut mukava treenata välillä päivälläkin etätyöpäivinä, se katkaisee mukavasti staattista istuskelua. Töihin sain onneksi juuri sähköpöydän ja odottelen Salli Swing Satulatuolia!

Eilen tuli tehtyä esimerkiksi tällainen treenisetti:

30 s työtä, 15 s lepoa x 24 kierrosta (=18 min)
6 kertaa jokainen liike läpi (4,5 min) ennen seuraavaan siirtymistä
1. Syväkyykky olkapää seinän vieressä: kyykystä seisomaan noustessa ylävartalo kiertyy seinää kohti ja vastakkaisella kädellä hipaistaan seinää olkapään takana (esim. vasen käsi n. puoli metriä oikean olkapään taakse). Vaihda puolta intervallien välillä.
2. Sumopunnerrus: noustessa punnerruksesta lankkuun toisen käden kyynärpää nousee ylös ilmaan. Seuraavalla toistolla toinen kyynärpää ja niin poispäin.
3. Askelkyykkyhyppy
4. Käänteinen punnerrus dippiasemalla: asetutaan dippiaseman "alle" ja vedetään itseä ylös roikkuen kahvoista, jalat 90°

Kyllä tuli koko kroppa kipeäksi! En olisi uskonut miten kipeä takapuolikin on, vaikka alakropan liikkeissä ei ollut ekstrapainoja. No, ehkä 74 ass-to-grass -kyykkyä ja 121 askelkyykkyhyppyä riittää siihen kun tarkemmin miettii... Mukavaa viikkoa, treenatkaa ahkerasti :)

3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Äsköinen kommentti lähti liian aikasin, niin poistin sen... :D Mutta siis jotain tälläistä olin kirjoittamassa:
  Oi vitsi, miten upean näkönen koira toi Neo!! Oli pakko tulla kattomaan tätä sun blogia, kun näin belgianpaimenkoiran kuvassa :D Itelläkin toiveina vielä joku päivä sellainen hommata.
  Ehkäpä otan tasapainohaasteetkin käyttöön, kun kerran tänne nyt eksyin! ;) Tsemppiä treeneihin (omiin ja koiran)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neo kiittää ;) Kieltämättä tämä rotu vei oman sydämeni, että jos tulevaisuudessa tulee vielä koiria niin ne ovat kyllä belgejä. Ei ole juurikaan sellaista lajia tai harrastusta, mitä niiden kanssa ei voisi tehdä, ja ulkonäkökin on tosiaan komea.

   Testailehan treenejä ja haasteita, täällä on ilmainen näytetreeni HIIT:eistä ja tilata voi joko 2 kk paketin tai 3 kk paketin

   Hyvää kesää!

   Poista