sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Tasapainoiluhaaste - viikko 1


KORPPI


10 viikkoa, 10 tasapainoiluharjoitusta! Tavoitteena lopuksi puhdas käsilläseisonta, mutta myös hauskanpito erilaisten jooga-asentojen kanssa matkan varrella. Ensimmäisenä liikkeenä harjoitellaan ensi viikon ajan korppi-asentoa, josta kuva yllä. Yleisin virhe korpissa on polvien tukeminen kyynärpäihin, kun polvien pitäisi olla vähintään ojentajissa kiinni, mielellään olkapäissä jos joustavuus sallii.

Alla harjoitusvideo lämmittelyineen ja notkeusharjoituksineen.

1. 10 krt kissavenytys selälle
2. Venytys 20 s per jalka: lankussa tuo jalka samanpuoleisen käden viereen
3. Käänteinen korppiasento: työnnä käsiä ja yläkroppaa jalkojen välistä kohti kattoa. Jalat ovat koukussa kuten korpissa, mutta käsien ulkosyrjällä. Pidä asento 5-10 s ja toista tauon jälkeen vielä pari kertaa. Ottaa vatsalihaksiin!
4. Korppiasennon harjoittelu:
Ota eteen pino tyynyjä ja istu hetki syväkyykyssä. Nouse sitten varpailleen ja nosta takapuolta ylös niin että saat polvet tuettua olkapää-ojentaja-akselille. Koukista käsiä kun lähdet varovasti viemään painoa eteenpäin. Nosta ensin yhtä jalkaa kerrallaan ilmaan, lopuksi molempia. Kun harjaannut tässä, lähde nostamaan katsetta ylöspäin, yritä pitää selkää enemmän suorassa ja nosta sääret vaakasuoraan ilmaan, nilkat suoristettuina.

Jos tasapaino pettää, pidä niska suorana ja tule päälaki edellä tyynykasaa vasten (ota alkuun tarpeeksi korkea kasa!). Tätä voi tehdä tahallaan pari kertaa niin asennon harjoittelu sujuu turvallisin mielin - ei satu :) Itse asennon harjoittelu kyllä aluksi kipeyttää ojentajat/olkapäät aika tehokkaasti, joten jos et seuraavana päivänä pysty nojaamaan polvia kipeisiin kohtiin, harjoittele liikkeitä 1.-3. ja kokeile seuraavana päivänä uudestaan.
Tämä on tosi haastava liike, mutta ei lannistuta! Itse pysyn täydellisessä asennossa ehkä pari sekuntia, mutta ensi viikon aikana pyrin viiteen tai kymmeneen sekuntiin... ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti