sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Aktiivinen lepopäiväKuten Treeniohjeet -sivulla lukee, ideana on tehdä näitä treenejä viisi kertaa viikossa ja pitää kaksi lepopäivää viikossa. Lepopäivä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että löhötään sohvalla tai tietokoneella koko päivä, vaan voisi käyttää termiä "aktiivinen lepopäivä". Tämä tarkoittaa, että on erittäin suositeltavaa liikkua matalalla teholla, lihaksia liikaa rasittamatta. Voit harrastaa mieluisaa lajia tai vaikka vain kävellä luonnossa.
Meidän aktiiviseen lepopäivään kuului tänään noin puolentoista tunnin metsälenkki Neon kanssa. Koirallekin parasta liikuntaa on juosta ravia vapaana, epätasaisessa maastossa. Otettiin pari hakupistoa, eli jompi kumpi meistä meni aina piiloon ~30 m päähän metsään ja Neo sai etsiä ja ilmaista maalimiehen tuomalla irtorullan ohjaajalle. Oli taidot hyvin hallussa vaikka ei ollakaan pitkään aikaan tehty. Ilma oli aika pilvinen ja sumuinen, mutta se ei meitä haitannut, juotiin termarikahvitkin Tärttämäen huipulla :)


Söpöin musta kettu maailmassa <3

Kotona tein vielä vartin voimajoogan: lämmön saamiseksi ensin etureisiä polttelevia tuoliasentoja ja sitten tuulimyllyjä ja soturi 1 + 3:sta. Jopa Panukin venytteli soturi-asennossa lonkankoukistajia, se liike on kyllä yksi lemppareistani.
Talvi on pukeutumisen kannalta aina raskasta kun saa vetää kerrosta kerroksen päälle ja etsiä hanskoja ja pipoja... Vaikka olenkin syntynyt joulukuussa niin kesä on kyllä ehdottomasti oma suosikkivuodenaika. Tämä on nyt pahinta aikaa kun on pimeää, mutta lumi ei ole vielä maassa eikä ole oikein aurinkoisia päiviä. Treenit auttavat ylläpitämään hyvää mielialaa :)

Välillä sekin voi piristää että ottaa uuden haasteen tai tavoitteen treenaamisessa. Olen ajatellut aloittaa täällä kymmenen viikon "valmennuksen" käsilläseisontaan, missä harjoitellaan yhden viikon ajan päivittäin tiettyjä liikkeitä, aloittaen helpoista jooga-asennoista kuten korpista. Osaan itse käsilläseistä pari sekuntia lähellä seinää, mutta vielä puuttuu itsevarmuus tehdä täydellinen käsilläseisonta ilman että lähellä on tukea ja pysyä siinä asennossa pidemmän aikaa (puhumattakaan käsillä kävelystä...). Usein sitä vaan miettii että "olis kiva osata" ja "joku päivä" mutta ikinä ei saa sitä asiaa X aikaiseksi - tähän auttaa suunnitelmallinen intensiivijakso asian harjoittelussa jolloin sitoutuu harjoittelemaan aina tietyn verran. Olisko kiinnostusta tulla mukaan? :)

Päätän kesätunnelmiin, adios!

Kreikassa konferenssireissulla

Kesän yksi bonus: baarista lähtiessä klo 3:30 ei tarvitse edes takkia... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti