perjantai 28. marraskuuta 2014

Ennen ja jälkeen -kuviaHehkeää?Ajattelin koota tänne vähän motivaatiota HIT-treenien (high intensity) aloittamiseen tai vaihtoehtoisesti ahkeran treenin jatkamiseen. Eli jotain aivan kamalaa, ennen ja jälkeen -kuvia... Pitkän aikaa tätä piti sulatella, sillä eihän kukaan lähtökohtaisesti halua julkaista itsestään mitään kauhean epäedustavaa, mutta ehkä hyöty voittaa haitat jos tämä jonkun ihmisen herättää.

Yläkuvissa siis meikäläinen joskus 7-9 vuotta sitten, nykyistä tuhdimmassa kunnossa. En pitänyt itseäni mitenkään lihavana, mutta näin jälkeenpäin kyllä ajattelee että on tuossa vähän ylimääräistä. Eihän sitä itse usein tajuakaan ennen kuin joku ottaa sinusta "salaa" kuvia ja totuus iskee päin naamaa. No joo, on ehkä pahin mahdollinen asentokin tuossa vasemmalla, mutta pointti lienee selvä.


Voiton arvoinen suoritus embu-kisassa (c) Kati Clements


Yliopistoon siirtyessä paino vähitellen laski itsestään kun joka paikkaan piti pyöräillä, ja treenasin 3-4 krt viikossa lähes koko opiskelujen ajan itsepuolustuslaji Shorinji Kempoa. Taijiakin tuli pari vuotta harrastettua kerta viikkoon. Lopulta tuntui kuitenkin, että kempossa on liikaa nivelten taivutuksia ja lukkoja minulle. Mitään kovin vakavaa ei sattunut, mutta kerran treenipari taittoi kyynärpääni "yli" kera komean pamahduksen (siinäkin oli aloittelija kyseessä). Samaan aikaan kun pohdin kempon lopettamista törmäsin netissä Zuzkaan, loput voikin lukea "Oma tarinani"- osiosta sivuston yläpalkista. Näin Zuzkalla unelmakropan jollainen olisi kelvannut itsellenikin, joten minulla ei ollut mitään menetettävää siinä että kokeilisin HIIT treenejä. Jäin koukkuun itsensä haastamiseen ja lyhyisiin treeneihin, ja tuloksien alkaessa näkyä olin tietysti myyty.


Yllä olevissa kuvissa olen treenannut noin puoli vuotta HIIT:iä 5 krt viikko. Rasvaprosentti vaikuttaa alhaiselta ja pieni hauiksen tynkäkin on alkanut nousta käsivarresta :P Olkapäähän on tullut vähän muotoa ja vatsalihakset alkavat piirtyä esiin. Oikeastaan ensimmäisenä huomasin butt liftin - kaikki ne askelkyykyt saivat aikaan sen, että pylly alkoi kiivetä kohti korkeuksia.


Ja sitten yläkuvat menneeltä kesältä ja syksyltä, kun treeniä on takana nyt 4 vuotta. Kuten olen aiemmin maininnut, tavoitteenani oli kropan suhteen saada lihaksia ja lihaserottuvuutta, mutta kuitenkin säilyttää naisellinen figuuri. En halua, että laittaessani mekon päälle käsivarret ovat koivunrungon kokoiset ja miehekkään näköiset. Monesti sanotaan että tämä on ihan turha "pelko" - ja useimmilla ihmisillä jotka treenaavat kerran pari viikossa näin onkin - mutta tiedän että jos itse treenaisin esim. jatkuvasti salilla huippuintensiteetillä (kuten haluan treenata) alkaisin neljässä vuodessa näyttää siltä, miltä en halua näyttää. En voi myöskään valehdella ettei elämänkumppanini mielipide vaikuttaisi: hän ei toivo minun kasvattavan yhtään enempää lihasta vaan hänkin haluaa pitää naisellisen naisensa... ;)

Näissä treeneissä, mitä sivustolle laitan, saa samalla sekä aerobisen että anaerobisen hyödyn aineenvaihdunnan boostaamisen lisäksi. Itselleni tuo kiihtynyt kalorien poltto on iso etu, sillä tykkään nauttia pitsaa ja herkkuja viikonloppuisin. Ei paljon nautittaisi ilman näitä treenejä... (tai sitten oltaisiin postauksen ylimmäisten kuvien tilanteessa). Treenejä ei ole suunniteltu "jalkatreeniksi" tai "yläkroppatreeniksi" vaan joka treenissä harjoitellaan koko vartaloa. Vaihtuvat liikkeet treenaavat aina vähän eri lihasryhmiä ja pitävät mielenkiintoa yllä. Erityisesti tykkään meillä naisilla siitä, että treenien erinäiset lankku- ja punnerrusliikkeet treenaavat kivat olkapäät. Kun yläkroppaan tulee lisää lihasta, se usein tasapainottaa naisilla vartaloa ja tekee kropasta kivan tiimalasin (yhdessä lihaksikkaan alakropan kanssa).

Neljän vuoden treenivihkot


Ja sitten vielä viimeinen juttu, eli en koskaan ole elämässäni painanut niin paljon kuin nyt! En edes noissa ylimmissä kuvissa. Yläasteella ollessani samanpituinen painoin alimmillani n. 13 kg vähemmän. Kun treenaat kovaa ja kasvatat lihasta, lihas vaan painaa enemmän kuin rasva. Mielestäni nämä viimeisimmät kuvat näyttävät kuitenkin paremmilta kuin postauksen ensimmäiset :) Alkuvuodesta kokeilin myös mikä on ideaalini oman rasvaprosenttini suhteen. Alimmillaan rasvat olivat pihtimittauksella 17,9% ja InBodylla prosenttia alhaisemmat, mutta totesin että näytän mielestäni parhaimmalta ~19-20% rasvoilla.


Loppuun vielä tukkafiilistely, liityin tietämättäni julkkisten lob -seuraan (long bob, luin siitä tänään) ja pätkäisin hiuksiani viikko sitten:

Ennen (juuressa meikäläisen luonnollinen hiustenväri):
Jälkeen (tummempaa liukuvärjäystä juureen + sivuotsis):


Nyt on kevyt olla. Vaihtelu virkistää!

2 kommenttia:

  1. Hei! Treenasin aikaisemmin salilla perus isoilla painoilla lyhyitä sarjoja-treeniä ja nyt oon innostunut ihan mielettömästi näistä korkeamman sykkeen treeneistä, yhtään ei tee mieli lähtee salille tarpomaan kun saa niin hyvän jumpan tehtyä kotonakin ja näin nopeesti. Kiitos hirveästi kun viitsit näitä tänne laitella ja ihan ilmaiseksi! Oon noin kuukauden näitä tehnyt ja alkaa vähän vatsalihakset jo piirtyä esiin jeee! Ja pohkeet on ottanu ihan älyttömän hyvin hittiä näillä pompuilla, en oikeesti ois ikinä arvannut miten pienellä vaivalla tulee lihakset tosi hyvään jumiin :) jännä nähdä se ero kun kuitenkin semihyvässä kunnossa olin aiemminkin että miten paljon lihakset tykkää tästä uudesta ärsykkeestä. Ja tosiaan, salitreeni tuntuu ihan nössöilyltä näiden jälkeen kun ei ees jalkapäivänä saa läheskään samaa hikeä aikaiseksi eikä käy sitä "en pysty"-"JUMALAUTA PYSTYTHÄN!!"-vuoropuhelua pään sisällä viimeisellä kierroksella :D kiitos vielä näistä ohjeista! ihan parasta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai vitsi, niin kiva kun kommentoit! Tällaisten tekstien lukeminen pelastaa aina päivän. Se on totta että verrattuna salilla käyntiin just vatsat ja pohkeet ottaa erityisen hyvin osumaa näissä treeneissä ihan huomaamattakin. Sen jälkeen kun haastaa itsensä kunnolla näissä treeneissä kaikki muu tuntuu helpolta. Hyvä toi vuoropuhelu, itekin käyn ihan samaa :D joskus puhisen jopa ääneen että TEE NYT VAAN, haha.

      Poista