tiistai 1. syyskuuta 2015

Käsillä tasapainoilua ja venyttelyä

Lentävä kyyhkynen is back!

Päivitelläänpä taas kuulumisia. Tasapainoilussa sain viimein onnistumaan päälläseisonnasta korppiin palaamisen -> jalkojen ponkaisun suorana taakse lankkuun! Täytyy kuvailla vähän videolle joku päivä niin uskotte ;) Lisäksi polvistuneessa puuasennossa pysyminen on parantunut ja lentävä kyyhkynen alkaa taas onnistua. Jalka nousi eilen jo aika lailla sille tasolle, missä oltiin uutena vuotena. Valitettavasti nämä taidot ovat vaan sellaisia, että jos niitä ei harjoittele niin ne kyllä katoavat. Toki hermotuksen vuoksi taidot on taas helpompi saavuttaa uudestaan kuin että niitä ei olisi ikinä harjoitellut, mutta ei voi olettaa että kun nyt osaa tehdä täydellisen lentävän kyyhkysen niin puolen vuoden tauon jälkeen sama onnistuu tuosta vaan.

Tällä viikolla tasapaino/notkeusohjelma näyttäisi HIIT-treenien lisäksi tältä:
- Kolme kertaa päivässä 1 minuutti käsilläseisontaa seinää vasten
- Kolme kertaa päivässä 1 minuutti silta-asennon harjoittelua, tavoitteena saada nostettua toinen jalka (lähes) suorana ylös kattoa kohti
- 3-4 min eteentaivutus
- 3-4 min jalat levällään eteentaivutus
- 1-2 min per puoli tuettu spagaatti (joogablokki reiden alla)
- 30 s - 1 min per puoli lonkankoukistajan venytys nilkasta kiinni pitäen

Erityisesti sillan harjoittelu tekee hyvää selän liikkuvuudelle, sillä usein olemme enemmänkin sellaisissa asennoissa missä selkä pyöristyy kuin notkistuu. Tietysti jos istuu päivät pitkät niin kannattaa aloittaa sillan harjoittelu vähitellen ja hyvällä alkulämmittelyllä, eikä rykäistä kylmiltään tuosta vaan siltaan. Alkuharjoitteluksi toimii sekin, että nostaa vain alavartalon siltaan ja jättää ylävartalon paikalleen (kädet korvien vieressä maata vasten). Siitä voi vähitellen yrittää nostaa yläkroppaa niin, että ensin siirtää tuen päälaelle ja siitä ponnistaa hetkeksi käsien varaan.

Kuulumisiin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti