keskiviikko 26. elokuuta 2015

Busy bee

Sainpas loppujen lopuksi maata muutamana päivänä auringossa, vaikka loma menikin sisällä värjötellessä

Nyt on taas sellainen vaihe, että on joka rintamalla ihan pirun kiire. Tai sanotaanko että juuri sopivan kiire, että koko ajan on menossa - deadlinet ei sentään pauku ihan älyttömästi. Töissä pitäisi tehdä pikkukorjaukset kakkosartikkeliin ja selvitellä kolmannen tuloksia, tehdä apurahahakemuksia ja aloittaa tulevan lukukauden kandien ohjaus. Illat menevät vesipelastuksen merkeissä: pari viikkoa sitten Neo suoritti hyväksytysti soveltuvuuskokeen täysin pistein 100/100 p ja tulevana lauantaina meidät voi bongata Hämeenlinnassa rotumestaruuskokeissa.

Tukka hyvin, kaikki hyvin

HIIT-hommaakin pitäisi pyörittää ja edistää mutta se on ollut nyt hyllyllä odottamassa vapaata aikaa. Onneksi HIIT-treenit ovat niin lyhyitä, että niiden sovittaminen elämään ei kiireisimpänäkään kautena ole ongelma!

Olen tehnyt nyt lähinnä 12-15 minuutin intervallitreeniä, johon olen sisällyttänyt paljon hyppynarua. Jos pitää treeniajan lyhyenä, kannattaa nostaa sykettä ja efforttia mahdollisimman paljon saadakseen parhaat hyödyt treenistä. Tämä tarkoittaa usein lähemmäs 50 sekunnin työintervallia 10 sekunnin levolla. Double undereiden (hyppynaru menee kaksi kertaa jalkojen ali yhden hypyn aikana) tekeminen on juuri sopivaa hommaa pikatreeniin, sillä niissä lähennellään jo anaerobisen suorituksen rajaa. Huomaan että oma double under -tekniikkani on opettelun aloittamiseen verrattuna huomattavasti parempi; enää en hyppää liian korkealle, vaan pikemminkin puristan sen voiman käsistä että naru saa enemmän vauhtia. En tee joka hypyllä tuplahyppyä kun kyseessä on lähes minuutin suoritus, vaan aina kolme normaalia hyppyä jonka jälkeen tulee yksi double under.

Tässä nyt pikaisesti kuulumisia, treenailkaa ahkerasti ja palaillaan <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti