tiistai 17. helmikuuta 2015

Nyt olis mahdollisuus vaikuttaa

Lasten työ on leikkiminen ja niin poispäin... :D "Hei mä näin tämmösen kuvan netissä, menepäs tohon selälleen..."

Sellainen välipostaus tässä, että mulla on treenit loppu! Eli siis viime vuoden lopulla kuvatut, ei tarvitse säikähtää sentään. Koska olen treenannut viikossa viisi eri treeniä + yhden voimajoogan niin valinnanvaraa löytyisi reilusti mitä kuvata seuraavaksi. Nyt saa siis ehdottaa minkälaista settiä haluaisi tarjolle! Superrankkoja puolen tunnin settejä, kevyitä ja helppoja treenejä, vai sekä että ja kaikenlaista? Kahvakuulatreenejä, ei ekstravälineitä, intervallitreeniä vai AMRAP:ia? Jos minusta on kiinni niin teen sekametelisopan jossa on vähän kaikkea :) Ja ehkä sitä Dream Butt -sarjaa mitä joskus lupailin. Yritän viikonloppuna ehkä ehtiä pitämään kuvaussessiot, että siihen asti voi vaikuttaa.

Jos on tarve keväiselle motivaatiopotkulle niin lukaiskaapa tämän treenaajan loistava postaus - jää omien tekosyiden lista aika pieneksi kun miettii pitäiskö treenata! Rutiinit, rutiinit... Vielä kun saa kaverin houkuteltua mukaan niin avot. Sainpa itsekin houkuteltua Panun taas salilta funktionaalisemman treenin pariin ja se on pari viikkoa ähissyt mun kanssa joka päivä oman jättisandbagin kanssa. Toisaalta tosi kivaa, toisaalta mulla menee aina välillä pasmat sekaisin omassa treenissä kun se tahallaan naurattaa tai täytyy auttaa sandbagin nostamisessa rintakehälle... "Aika kulkee omg!" Se on myös aina mukavaa jos Panu kokeilee salaa jotain mun treeniliikettä ja huutaa yhtäkkiä miten kauhea polte tulee ;) (tornadovatsat, jalat laskeutuvat ja nousevat suorina!)

Mitäs muuta yleistä. MUISTAKAA NUKKUA. Tätä saa aina olla painottamassa. Myös itselleen... Psykologina pyhä nelinäisyyteni kun tapaan asiakkaan on alkuvaiheessa tsekata  a) miten ihminen nukkuu, b) liikkuu, c) syö ja d) millä mallilla sosiaaliset suhteet ovat. Vaikuttamalla yhteen asiaan voi pitkällä tähtäimellä vaikuttaa moneenkin, mutta lähden aina liikkeelle siitä, että uni on yksi elämän peruspilareista, jota ilman kaikki muu hankaloituu. Treenaamisesta puhuttaessa tulokset menevät hukkaan kun kasvuhormonia ei kehity normaalisti eikä palautumista ole tarpeeksi. Lihakset eivät kasva ja kehitystä ei tapahdu, vaarana voi jopa olla ylikunto. Immuunipuolustus heikentyy ja tulee helpommin kipeäksi + pysyy pidempään kipeänä. Univaje saa tutkimusten mukaan syömään rasvaisempaa ruokaa/enemmän kaloreita seuraavana päivänä. Ajattelukyky ja muisti heikentyvät kun puhutaan merkittävästä univajeesta, lista jatkuu ja jatkuu...

Kaikki vaan sujuu paremmin kun nukkuu. Trust me. Eli ajoissa sinne sänkyyn! (Ja jos sattui moka niin puolen tunnin päiväunilla saattaa vähän korjata tilannetta fysiologisesti. Ei sovi mulle henk. koht., olen aina päiväunien jälkeen vaan väsyneempi... Kukin tyylillään.)

4 kommenttia:

 1. Hah, kiitos linkistä:)

  Jos saa toivoa niin mun toivelista on seuraavanlainen:
  - Yläkroppapainotteinen reeni tai pari
  - Keskivartalopainotteinen reeni tai pari
  - Välineistä kahvakuula, käsipainot, hyppynaru, tuoli ja ei välineitä on mulle ainaskin helpoimmat toteuttaa
  - Kannattaa miettiä sitä, et yhdessä reenissä ei olis ihan hirveesti välineiden vaihtoja, koska se sekoittaa pakkaa. Ainakaan sellaista, jossa on sekä intervalleja että jotain muita ryhmin vaihtoja sekaisin - niitä ei tule käytännössä ollenkaan tehtyä, koska siihen söheltämiseen menee liikaa aikaa. Eli jos on intervallit niin ne pitäis olla samat koko ajan koko reenin läpi esim. 50s työtä 10s lepoa on hyvä rytmi.
  - Treenikaverini on sellainen, että hänen korvansa eivät anna hänen mennä pääalaspäin (esim lankku niin että jalat on tuolilla), joten ne jää minulta tekemättä, vaikka yksin jos reenaan niin tykkäsin hirveesti mm. käsilläseisontareenistäsi. Selälle rullaus on mun suosikkeja myös, se on mukavaa.
  - Kempoliikkeiden mukana olo on boonusta:) Kerroinko sulle mun Kempo-Hiitistä? Sen yks liike oli: Käsilläseisonta + takaperinukemi + Daissarin taakse + Daissarin eteen + etuperin ukemi ja repeat. Mut tää on liian paljon tilaa vaativa sun kuvauksiisi.

  Siinäpä mun toiveita ja ajatuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kiitos kommenteista! Pää alaspäin tehtäviä liikkeitä voi toki yrittää muokata sopiviksi, esim. normaali lankku kohotetun sijaan ja dive bomber/pike press niin että yläkroppa nojaakin tuoliin. KempoHiit kuulostaa superhauskalta!

   Poista
 2. Kaikki käy, mutta erityisesti tykkäisin, jos ei ole kovin paljon välineitä. Blogisi on parasta pitkään aikaan - löysin siis tänne ja näiden treenien pariin vasta viime viikolla. :)

  VastaaPoista