torstai 5. helmikuuta 2015

I'm a gamer girl, in my gamer world...

Hahmonluonnissa suosin itseäni muistuttavaa kustomointia, jotta peliin tulee oikea uppoutuminen... How did I do? ;)

Mitä muuta Anu tekee vapaa-ajallaan, kuin treenaa ja päivittää blogia? No pelaa. Pikkutyttönä luin valtavasti kirjoja aina lukioon asti ja fantasia oli yksi suosikkigenreni, mutta nykyään fantasiamaailma esiintyy lähinnä peleissä ja leffoissa/sarjoissa. Lukemista ja pelaamista ei juurikaan voi verrata toisiinsa, mutta mielestäni pelaamista demonisoidaan aivan liikaa. Ok, ei tee hyvää istua koko päivää peffallaan, mutta pelaamisessa tulee monenlaista aktivaatiota: päättelyä ja ongelmanratkaisua, reaktiokykyä ja hienomotoriikkaa puhumattakaan hyvistä tarinoista ja mahdollisuudesta VAIKUTTAA tarinaan.


Kuvat ovat screen shotteja pelistä Dragon Age Inquisition, jota pelaan parhaillaan PC:llä. Muutenkin olen PC-pelaaja enkä osaa oikein liikkua konsolipeleissä saati tähdätä :P Suosikkilajini on RPG enkä välitä first person shootereista. Minulle tärkeintä pelissä on hyvä juoni, pelattavuus ja kohtalaisen miellyttävät grafiikat. Dragon Age sarja tarjoaa kaikkea tätä ja enemmän. Se on yksinkertaisesti paras pelisarja IKINÄ. Tähän mennessä. Piste. Jos ikinä aiotte pelata jotain peliä, pelatkaa Dragon Ageja. En saa tästä mainostuloja :P


Miksi Dragon Age on paras? Valintojen takia. Pelissä on syvällinen ja arvaamaton juoni, johon voi koko ajan vaikuttaa lukemattomilla valinnoilla. Yllä olevassa kuvassa otos eräästä valinnasta: mitä vastaisit kansalle, joka kuvittelee sinun olevan tyyliin uusi Jeesus? Kuka sinusta tulee, millaisia moraalisia valintoja teet, keitä otat joukkoosi, miten heitä kohtelet... Kaikella on seurauksensa.


Psykologina en voi olla innostumatta tällaisesta pelistä. Vähitellen tutustut ihmisiin jotka ovat ympärilläsi ja he reagoivat valintoihisi. Minun täytyi esim. pelata yksi vaikea moraalinen valinta uudestaan, koska minulle tuli niin paha mieli erään ystäväni tunteikkaasta ja surullisesta reaktiosta. Pelikin voi herättää tunteita, jos peli on hyvä.


Siitä puheenollen, pelissä on mahdollista syventää muitakin asioita kuin kaveruutta ystävyydeksi... Flirtti päälle ja romantiikkaa! Yritin ensin iskeä miestä joka osoittautui lopulta homoksi, mutta yllä olevasta herrasta tuli lopulta rakkaani. Suuria tunteita <3


Seikkailun, tutkimisen, tehtävien ja valintojen tekemisen sekä muihin tutustumisen lomassa pelissä pääsee toki taistelemaan. Se ei kuitenkaan ole itsetarkoitus, vaan tukee juonta. Eikä eeppisyyttä puutu näistäkään kohtauksista.


Ah. Miten hauskaa voikaan olla, kyllä lähtee ajatukset pois kaikesta muusta! Jotenkin olen huomannut, että henkilöillä jotka eivät pelaa saattaa olla hyvin vääristynyt käsitys mitä kaikkea pelaaminen voi parhaimmillaan antaa. Hyvät pelit upeine tarinoineen ovat kaukana pyssyleikeistä missä lahdataan ihmisiä minkä ehditään. Suosittelen testaamaan hyviä arvioita saaneita pelejä, ja esim. tämänkin pelisarjan ensimmäinen osa Dragon Age: Origins on vuodelta 2009 joten pelaamiseen ei edes tarvitse viimeisintä mallia olevaa tietokonetta. Tai ylipäätään tietokonetta, voihan sitä pelata konsolillakin (mutta yök grafiikat... ;)).

Lopuksi: Bioware <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti