perjantai 16. tammikuuta 2015

Treenimusiikki


Huh huh, ensimmäinen treeniviikko loman jälkeen alkaa olla takana. Vielä täytyy lauantaiaamuna tehdä yksi treeni kun tuli otettua lepopäivä lihaskipujen takia keskiviikkona. Se on kyllä jännä miten aina tauon jälkeen lihakset kipeytyvät ihan eri tavalla, vaikka tauko ei olisi kuin pari viikkoa. Olin ihan rikki jaloista ja nyt on selkä + hartiat kipeänä erittäin hyvästä kahvakuulasetistä, mutta tämä kipu sentään on siedettävää verrattuna siihen alakropan tilaan...

Ajattelin kysellä kuunteletteko musiikkia treenien aikana? Itse saan aina lisää energiaa ja tehoa treeniin pistämällä musat soimaan kovalla, ja tutkimuksissa onkin havaittu että ihmiset jaksavat urheilla pidempään kovemmalla tahdilla jos he kuuntelevat sopivan nopeatahtista musiikkia. Erityisesti vaikutuksen huomaa treeneissä missä on hyppynaruintervalleja: kokeilepa pystytkö hyppimään muussa tahdissa kuin musiikin tahdissa... Jotenkin sitä valuu aina siihen samaan tahtiin kuin biisi, jos se vain on lähellä sopivaa rytmiä.

Mulle saa vinkata hyviä soittolistoja Spotifyssa! Yksi lemppareistani on HANDS UP!.

En ole ikinä harrastanut uuden vuoden lupauksia, mutta nyt voisi harkita sitä yhtä mikä tahtoo aina jäädä... venyttely. Testasin pikaisesti seuraavaa liikettä tasapainoiluhaasteessa ja eihän siitä tullut yhtään mitään :D Olen ihan pökkelö yrittäessä saada yläkroppaa kohti maata niin että istuu lattialla ja jalat ovat levällään. Oikeasti. En saa edes kyynärpäitä maahan siinä asennossa, se on aina ollut mulle tosi hankala. Saa nähdä mitä liikkeestä tulee, luulisi että jokapäiväisellä treenillä sitä aina vaan edistyy. Nyt harjoitellaan vielä kuitenkin lentävää kyyhkystä, sillä siinä on ainakin itselleni edelleen haastetta :) (eikä ole juuri nyt aikaa kuvailla videoita).

Loistavaa viikonloppua! Tehkää yksi voimajooga jossain välissä edistämään notkeutta+tasapainoa ja että kroppa saa vähän boostia aineenvaihduntaan.

1 kommentti:

  1. Tammikuun soittolistalla on Queenia (Living on my own, I want it all, Under pressure, Killer Queen, Don't stop me now, I want to break free) ja Taylor Swiftiä (I know places, I wish you would, How you get the girl, Red, We are never ever getting back together), reenaan mieluiten klassikoiden kanssa. Mut ehkä kaikkien aikojen suosikkitreenibiisejäni on Westlifen 'When you are looking like that'.

    VastaaPoista