lauantai 20. joulukuuta 2014

Tasapainoiluhaaste - viikko 3Weee mulla on ollut niin hauskaa harjoitellessa näitä liikkeitä! Siitä tulee aina hieno fiilis kun on "saavuttanut" uuden liikkeen. Ja on muuten pakko harjoitella jos meinaa viikon päästä aina näyttää itse miten on edistynyt... Viime viikolla olin tosiaan niin kiireinen, että teillä on ollut kaksi viikkoa aikaa harjoitella liikettä nimeltään korppi sivulle (tai sivukorppi). Eli teidän pitäisi pysyä asennossa kaksi kertaa kauemmin kuin minä... ;) Sivukorpissa pysyminen oli suhteellisen helppoa korpin harjoittelun jälkeen, ehkä siinä on myös jokin mentaalinen turva kun pää on kääntynyt niin naama ei voi osua lattiaan. Seuraavan viikon liike on...LENTÄVÄ KYYHKYNEN

 


Nyt muuten varmasi kaduttaa jos ei ole harjoitellut viime viikon venytyksiä! Asentoon pitää päätyä seisoma-asennosta: nosta jalka 90 asteen kulmaan vasten toista reittä ja ala kumartua alas niin että kädet koskettavat lattiaa. Tässä itsessään on jo ihan tarpeeksi haastetta jos teillä on pakarat ja takareidet yhtä jumissa kuin minulla.

Kierrä reiteen lepäävän jalan nilkkaa ja jalkapöytää käsivarren "ympäri" tukemaan asentoa ja ala siirtää painoa eteenpäin käsille. Yritä aluksi nostaa takajalkaa hetkeksi ylös koukussa:


Lähde siitä suoristamaan takajalkaa yhä enemmän:
Vähitellen voit yrittää nostaa takajalkaa yhä ylemmäs jos pysyt (ylin kuva), mutta näin alkuvaiheessa jalan saaminen suoristetuksi taakse vaakatasossa on ihan hyvä tavoite. :)  Joulun aikaan voikin sitten kilpailla kuka osaa asennon parhaiten...
Tasapainoilu saattaa jäädä tauolle lomamme ajaksi 9.1 asti, saa nyt nähdä. Jos nettiyhteydet pelaavat niin onhan se mahdollista että teen lentäviä kyyhkysiä bikineissä Bahamalta ;)

Oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille blogin lukijoille ja treenaajille!! Jos olette treenanneet ahkerasti tänä vuonna niin ottakaa pieni ansaittu lepo ja unohtakaa kalorit hetkeksi. Toisaalta jos motivaatio on korkealla ja vihdoinkin on aikaa, miksei voisi jatkaa hyvää treenirutiinia. Jouluna on hyvä mahdollisuus painostaa koko perhe mukaan treenaamaan, vaikkapa edes voimajoogaa :) Rentouttavaa lomaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti