sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Tasapainoiluhaaste - viikko 2KORPPI SIVULLE

 

Olipas kiva seurata keskustelua ja jopa nähdä teidän korppiasentojanne viime viikolla! Moni innostui haasteesta, kuten oli tarkoituskin. Huomasin muuten eilen, että sain hankittua jopa mustelman tynkää ojentajiini korpin harjoittelusta. Alussa pysyin korpissa vain muutaman sekunnin, mutta kuten videolta näkee viikon treenin jälkeen onnistui jo yli 20 sekuntia :) Kunnon kokovartalotärinä!

Ensi viikon liikkeenä on korppi sivulle. Videon kulku alkuharjoituksineen:

1. Kuollut kyyhkynen 30 s per puoli
2. Lankku 30 s
3. Kyyhkynen 30 s per puoli
4. Lankku 30 s
5. Helpotettu korppi sivulle
6. Korppi sivulle

- Kuollut kyyhkynen on periaatteessa vanha kunnon pakaravenytys, mutta nilkkoja täytyy taittaa 90 asteen kulmaan - ne eivät ole ojennettuina. Kiinnitä huomiota, että reiteen nojaa nimenomaan sääri eikä nilkka: vie jalkaa tarpeeksi pitkälle. Selkä ja pää ovat vasten lattiaa, mielellään myös hartiat jos notkeus sallii.
- Kyyhkysessä pidä lantio ja vartalo jalkojen välissä, älä kippaa lantiota etureiden puoleen. Huomasin itse että pakarat ovat ihan jumissa, ennen pääsin sentään aika lailla maahan asti liikkeessä :P Jos sinulla on samanlaista kireyttä, kevennä itseäsi työntämällä käsillä maasta.
- Helpotetussa korpissa sivulle tue reiden yläosa toiseen kyynärpäähän ja polvi toiseen kyynärpäähän. Videolla ojensin nilkkoja, mutta ne voivat olla 90 asteen kulmassa.
- Korpissa sivulle tue alapuolella olevan jalan polvi kyynärpäähän. Treenaa molempia puolia yhtä paljon! Huomasin että itselleni jalat oikeaan kyynärpäähän oli helpompi puoli :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti