perjantai 25. huhtikuuta 2014

Treeni #40: Butt & leg overload

Huh heijaa, pääsiäislomat ovat ohi ja täytyy kyllä sanoa että tulipas sikailtua :P Tekee välillä hyvää, mutta yhtä hyvältä tuntuu paluu siistiin ruokavalioon ja treenaamiseen. Tämä on siis treeni numero #40, ja sillä periaatteella, että olet tunnollisesti tehnyt lähes 5 treeniä viikossa, tuloksia pitäisi jo hieman alkaa näkyä kropassa. Jos ei näy, niin on hyvä miettiä hetki ruokavaliota.

Tämän treenin inspiraatio tuli InBody kehonkoostumusanalyysista, jossa kävin suunnitellusti nyt kun kiristelyt alkavat olla ohi. Raportti väitti että lihasmassani ei ole jaloissa enää normaali vaan "OVER"! 8,8 kg lihasta oikeassa ja 8,9 kg vasemmassa jalassa, yläkropan lihasmassa sentään normaali (2,8 kg per käsi). Rasvaprosentiksi InBody väitti 16,8%, mistä tuli toki hyvä fiilis, mutta kyllähän se niin on että tuo ohjelma taitaa hilata vähän alakanttiin arvoja. Maanantaina selviää sitten pihtimittauksen tulokset. Mutta niin, 11 kg rasvaa tässä kropassa enää (alle normaalin) ja 30,3 kg lihasmassaa (normaalin ylärajalla). Ohjelma ei suositellut lisäämään lihasta, mutta suositteli kylläkin nostamaan painoa 1,4 kg. Kyllä näillä HIIT treeneillä saa mukavasti lihastakin, muiden etujen lisäksi.

Koipireisien kunniaksi tehdään siis kunnon peppu/jalkatreeni maustettuna punnerruksilla + pike presseillä:

HIIT & AMRAP

Vaihtelevin intervallein


Ei välineitä!

3 osiota
AMRAP:issa tuntui aluksi siltä, että saakohan yhtään parannettua tulosta kun syke oli taas katossa... Kyllä sieltä sitten tuli hyvä loppukiri +4 comboa enemmän kuin 2011. Puolipistooli -liikkeessä pahinta oli yllättäen ponnistus pike pressistä takaisin seisoma-asentoon, kyllä venytti takapuolta. Aivan mahtava treeni ja koko kropan tärinä jatkui vielä suihkun puolella! :) Muistakaa laittaa ylös kauanko hengähditte HIIT ja AMRAP -osuuksien välissä, sillä tulokset ovat ihan eri luokkaa 30 s tauon ja 3 min taukon jälkeen. Nyt en osaa itse verrata kun en aiemmin laittanut ylös, veikkaisin kuitenkin 2 min taukoa 2011:

2011:
1. 13, 14, 15
2. 5½, 6, 6 (avustettuna)
3. 6, 7, 7 (avustettuna)

AMRAP: 21 kierrosta comboa

1. 23, 26, 25
2. 4, 4, 4½
3. 4, 4½, 4

Tänään:
1. 18, 19, 18
2. 4, 4, 3 (ilman mitään apuja)
3. 4½, 4, 4 (ilman apuja)

1 min lepo

AMRAP: 25 kierrosta comboa

1 min lepo

1. 24, 28, 28
2. 4½, 4½, 4
3. 4, 4½, 4


4 kommenttia:

 1. Inbodyn tulokset olivat mielenkiintoisia oman mittaukseni varjossa. Toki tulokset varmaan heittelevät, varsinkin naisilla hormoonikierron yms kehon nesteiden mukaan, mutta onhan tässä jotain osviittaa. Miten pitkä muuten olet - muistelen, että ainakin yhtä pitkä kuin minä - 171? Mielenkiintoista reenien kannalta on juuri tietenkin se lihasmassan vertailu, minulla ei ole muita rasvaprosenttihaaveita kuin rasvan määrän normaalistuminen. Mielenkiintoista lienee se, että vaikka minulla lihasmassaa onkin, en silti jaksa tehdä niillä lihaksilla samoja suorituksia kuin vaikka sinä - esim. leuanveto on kyllä niin kaukainen haave, että... Tietenkin juuri siksi, että sitä rasvaa on painoksi mukana niin paljon, että yli kolmen kilon käsilihasmassoilla ei sitä rasvaa hinata ylös... Arvelen kuitenkin, että saan päivittäin ns. ilmaista käsitreeniä, kun nostelen henkilökohtaista 15kilon kahvakuulaani, joka ystävällisesti vielä kasvaa käsivoimien karttuessa... Mutta kyllä olen jokatapauksessa huomannut näiden reenien tuoman eron, vaikka olen tehnytkin vuoden alusta vaan sen yhden/viikko ja muuten satunnaisesti. Yritän nyt kuitenkin petrata niin, että 8-10 viikon päästä olisin siinä tunnollisen 5krt viikkoon rytmissä. Siinähän on kyse siitä, että saa rutinoitua sen reenin päivään sisään. Minulla se aika on nyt ollut 16-16:30, ennen kuin lähden töistä (työhuonetreenit:) mutta siinä on sellainen riski, että jos tulee kiireisiä työtehtäviä niin treeni jää tekemättä. Toinen mahdollisuus on vielä illalla televisiota katsellessa, mutta sekin on riskiaika, koska voi olla, että ei vaan jaksa enää plus että haluaisin reenata ennen syömistä, en sen jälkeen. Parempi olisi reenata aamulla niin sitten se on ainakin tehty ja voi olla hyvillä mielin koko loppupäivän.

  Täytyy kokeilla tätä treeniä ensin itse, vaikka se soveltuisikin Kempoon niin tuo ajastinten kanssa sähläily on sen verran sekavaa, että taidan huomenna vetää jonkun jo koekäyttämäni, jossa ainakin liikkeet on tuttuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu suuntaa antaviahan nuo kaikki mittaukset ovat, mutta voi niistä vaikka motivaatiota kerätä ja osaavan mittaajan pihtimittauksissa rasvaprosenttilukema on ilmeisesti aika luotettava (ja voi ainakin vertailla edistymistä). Niin ja olen 176 cm :) Tosiaan bodyweight-liikkeissä kuten leuanvedoissa kehon painolla on valtava merkitys!

   Työhuonetreeneistä en ole vielä kuullutkaan, kuulostaa hauskalta. 4 krt viikkokin on jo hyvä määrä treeniä. Tosiaan olisi kätevää jos jaksaisi treenata aamulla heti herättyä, mutta itse tiedän olevani sellainen unikeko että kyllä se iltaan jää...

   Poista
  2. Taisit tänään törmätäkin mun työpäiväreeniin... Agorassa on alakerrassa henkilökunnalle minisali pommisuojassa, tiesitkö? Mutta yleensä mä reenaan mun omassa huoneessa - kahvakuula, hyppynaru ja joogamatto on mun tän hetken varustus. Pitänee ehkä hankkia ne käsipainot kans. Ja tuoleja tietenkin on myös. Meillä on vitoskerroksessa suihkukin, että ehdin puolessa tunnissa sekä reenit että suihkun. Tehokasta, eikä me siirtymiin aikaa lainkaan. = vähemmän tekosyitä miksi en muka ehtis tehdä. Työpaikkareenissä on se hyvä puoli, että sitten voi illalla vaan lomailla.

   Poista
  3. En tiennyt tuosta salista ja suihkusta! Meilläkin on psykalla kellarikerroksessa pikkusali, mutta se on todella outdated ja pieni... Kuulostaa kätevältä kyllä tuo sun järjestely.

   Poista