keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Poached chicken + omena-kana-naput (vhh)

Lopputulos on mehukas eikä todellakaan kuiva!

Broileri/kana on todellista fitnessruokaa, sillä siinä on vähän rasvaa mutta paljon proteiinia. Totuus on kuitenkin se, että ellei valmistuksessa käytä rasvaa (ja vaikka käyttäisikin) lopputulos on usein kuiva. Ja mauton. Ainakin kuiva. Erityisesti jos ruokaa erehtyy myöhemmin lämmittämään mikrossa.

Esittelen teille siis poached chickenin eli haudutetun kanan. Tai salametsästetyn, hih... Niin helppo, täysin rasvaton ja maistuva lopputulos jota voi käyttää usean päivän ajan mitä erilaisempiin ruokiin!

Aineet:
- Broilerin/kanan maustamattomia rintafileitä
- Mausteita (suola, pippuri, paprika, chili ym. kanamausteet mieltymysten mukaan)

Keitä iso kattilallinen vettä kiehumispisteeseen. Itse käytän vedenkeitintä, jolloin tapahtuma nopeutuu entisestään. Laita rintafileet kiehuvaan veteen ILMAN SUOLAA ja pidä huolta, että kaikki fileet peittyvät veden alle. Keitä fileitä 7 minuttia (tai 8 minuttia jos ne ovat kovin isoja):


Ota kattila pois levyltä ja jätä fileet veteen kannen alle hautumaan vielä 8 minuutiksi.

Nostele fileet tämän jälkeen lautaselle ja peitä foliolla. Älä leikkaa vielä fileitä! Ne kypsentyvät edelleen. Anna fileiden jäähtyä folion alla:


Tämän jälkeen revi fileet paloiksi käyttäen haarukkaa ja käsiä. Mausta lopputulos haluamallasi tavalla, itse tykkään laittaa sekaan myös lorauksen oliiviöljyä pitämään mausteet kiinni lihassa. Sitten vaan mielikuvitus kehiin: tee kanasalaatti, kanakeitto tai vaikkapa tyylikkäitä omena-kana naposteltavia.


OMENA-KANA-NAPUT (vhh)


Aineet:
- Haudutettuja kanafileitä revittynä (maustettu) 
- Cashew-pähkinä & kuivattu karpalo -sekoitusta (tms., esim. karpaloiden tilalla rusinoita tai tuoreita viinirypäleitä)
- Aurajuustomurua
- Turkkilaista jogurttia / kermaviiliä / sour creamia / majoneesia tms.

Sekoita pähkinät, karpalot ja aurajuustomuru kanan kanssa:


Lisää joukkoon ja sekoita vain sellainen pieni nokare turkkilaista jogurttia tms., että aines pysyy hieman kasassa. Lusikoi omenaviipaleiden päälle ja tarjoile joko itselle tai vieraille! Jos Panukin kerran tykkää näistä, niin resepti on myös miestestattu. Jos tarjoat vieraille, niin yritä olla mättämättä yhtä paljon kanaa omenaviipaleiden päälle kuin itse laitan... ;) Vähän helpompi syödä.


Loput haudutetut kanat laitoin keittoon:Mukavaa pääsiäistä! Meidän porukka lähteekin Lappiin Saariselälle vähän hiihtelemään ja laskettelemaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti