sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Myskikurpitsaa pekonilla


Mikä ihmeen myskikurpitsa? Butternut squash! Ellet tiennyt, nyt on myskikurpitsan sesonki. Älä huoli, en minäkään tiennyt... Onneksi paikallisesta Citymarketista löytyi useita kauniita myskikurpitsoja, jotta pääsin toteuttamaan tätä englanniksi löytämääni superhelppoa ja hyvää reseptiä. Arvostan simppeleitä reseptejä ja ruokia jotka tekeytyvät uunissa (ei tarvitse vahtia), joten tämä ruoka onnistuu varmasti keskinkertaiseltakin kokilta ;)  Et tarvitse edes mitään mausteita!

Aineet:
- 1 myskikurpitsa
- 1-2 pakettia pekonia (riippuen miten tuhtia ruokaa haluaa)

Laita uuni lämpenemään n. 205 °C ja pilko myskikurpitsa paloiksi, jotka ovat n. 2,5 cm paksuja. Yksi hyvä tapa on puolittaa myskikurpitsa pituussuunnassa, jolloin alhaalla olevan siemenkodan voi kauhoa helposti pois. Muista poistaa myös kuori.

Panun tyylinäyte

Kääri palojen ympärille pekonia. Itse käytin puolikkaan (pituussuunnassa halkaistu) pekonin yhteen palaan, mutta jos ei pelkää kaloreita niin kokonainenkin on sallittu käyttää. Puolitettuna yksi pekonipaketti riittää hyvin yhdelle myskikurpitsalle, mutta jos käytät enemmän tarvitset kaksi pakettia pekonia. Jos Citymarketissamme olisi ollut pekonia missä on vain 10% rasvaa olisin ostanut sitä, mutta nyt mentiin normaalilla pekonilla.


Avain täydelliseen lopputulokseen on grilliritilä. Haluat pekonista rapean ja myskikurpitsasta rapean ulkopuolelta, mutta pehmeän sisältä. Siksi on tärkeää, etteivät palaset lillu rasvassa paistamisen ajan. Itse käytin kuvissa näkyvää astiaa kun en jaksanut kaivaa ritilää varastosta, mutta hieman enemmän rasvaa olisi voinut vielä valua pois. En tiedä toimisiko normaali voideltu ritilä jopa paremmin, jos alla pitää syvää uunilevyä missä on voipaperi.

Paista palasia 30-40 minuttia. Puolen tunnin jälkeen kannattaa vähitellen kokeilla haarukalla myskikurpitsan kypsyyttä - kun haarukka menee helposti sisään, ruoka on valmis.


Enjoy! Myskikurpitsa maistuu hieman samanlaiselta kuin bataatti, mutta siinä on puolet vähemmän kaloreita. Toimii hyvin myös sunnuntain myöhäisellä aamiaisella munakkaan ja tuoreen ananaksen seurana:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti