perjantai 23. toukokuuta 2014

Kuulumiset, herkullinen välipala töihin ja uusi treeniohjelma

Ready to hit the beach?!

Taisin luvata ettei tänne ilmesty bikinikuvia, mutta ehkä yksi on kesäaikaan sallittu jos se jollekin motivaatiota luo.. :P

Sairastelut on sairasteltu ja kiristelyt kiristelty. Olin vähän huolissani siitä, mitä tapahtuu ruokavaliossa kun tiukempi säännöstely on ohi. Meneekö homma ihan läskiksi vai tuleeko huono omatunto jos syökin jotain tutusta poikkeavaa/ekstraa? Siirtymä on kuitenkin sujunut oikein mukavasti ja veikkaan että 10 pv Saksan työreissu auttoi kyllä siinä: siellä ei voinut syödä kuin mitä oli tarjolla. Tämän jälkeen kaipaisi paluuta säännölliseen ja terveelliseen malliin.

Saksan AMK ruokailu. Iso lautanen tuli valmiina ja salaatista täytyi maksaa erikseen.


Kaurapuuro marjoineen ja raejuustoineen on jäänyt aamupalakuvioihin, tosin jos superkiireinen aamu yllättää niin nautin All-Bran Crunchy Bites muroja ;) Ne on nam. Lounas on taas siirtynyt työpaikan ruokalan lounaaksi ja saatan ottaa hieman hiilareitakin lounaalla. Yritän kuitenkin valita laadukasta lihaa/kalaa/kanaa - kyllähän te tiedätte ruokaloiden kastikkeiden "liha"pitoisuudet... Usein tämä tarkoittaa kalliimpaa lounasvaihtoehtoa, joka on kanan rintafilettä, pihviä tai lohta tms.. Välipala on jäänyt sellaisenaan arkeen ja se toimii superhyvin töissä pitämään nälkää loitolla. Alkuvuodesta keksin sallituista aineista seuraavan herkullisen reseptin:

Anun "jaksaa painaa" eväs:
- 1 purkki maitorahkaa
- ½ banaani pilkottuna
- 20 g pähkinäsekoitusta (= n. 15 kpl, ei suolattuja vaan naturel)
(ripaus kanelia tai ohut noro hunajaa)

Kokeilkaapa! Saattaa maistua jopa maitorahkan vihaajille, kuten minulle ;) Marja + rahka comboon ym. versioihin kyllästyin aika nopeasti, mutta tämä on pitänyt pintansa jo 4 kk.


Päivällisellä kasvisten määrä saattaa olla välillä pienempi kuin 225 g, mutta en ota tästä paineita enkä punnitse kasviksia enää. Enkä siis punnitse enää muuta kuin pähkinät välipalalle ja marjat ja raejuuston kaurapuuroon. Ongelmana kasvisten suhteen on, että rakastan tuoresalaattia, mutta en vaan millään tykkää wokvihannespusseista, jotka olisi nopeampi ja helpompi valmistaa... Ne ovat vaan yök! Babyporkkanat, kukkakaali ja parsakaali ym. menevät kyllä pakasteistakin valmistettuna.

Iltapala on myös pysynyt samana, mutta osan leivän päälle tulevasta leikkeleestä olen korvannut juustolla. Ai että sitä on ollut ikävä :P Lisäksi yritän juoda päivittäin lasin tai pari Plus maitoa, sillä olen ollut vähän huolissani kalsiumin saannista kiristelyiden aikana - maitoa kun sai käyttää vain kahviin. Kivennäisvedeksi valitsen usein myös version, johon on lisätty kalsiumia tai magnesiumia.

Kiristelylounas ilman hiilareita


Treenaamisen suhteen tuli nyt myös muutos. Yritän aina noin 1-2 v HIIT treenaamisen jälkeen pitää aina parin kk jakson, jossa keskityn lähes pelkästään saliharjoitteluun. En mene nyt tässä tarkemmin muscle confusion / periodization / cycle training periaatteisiin, sillä niistä löytyy ihan tarpeeksi tietoa (ja kiistelyä) netistä, mutta tämä toimii minulle. 4 vuoden HIIT treenaamisen jälkeen esim. jalat vaan saavuttavat sellaisen pisteen, että ne eivät kipeydy oikeastaan mistään rääkistä ellei välillä treenaa yli 15 kg lisäpainolla.

Tavoitteena olisi nyt parin kuukauden ajan käydä 4 kertaa viikossa salilla tehden 3-jakoista ohjelmaa ja viikkoon kuuluu vain yksi HIIT-treeni. Mutta, salillakin keskityn moniin samoihin liikkeisiin mitä teen omissa treeneissäni: ohjelmaan kuuluu olennaisena osana esim. leuanvedot, dipit ja askelkyykyt polven nostolla (tanko selässä). Myös vatsat teen "perinteistä" poiketen aika HIIT-tyylisesti: pyörittelen esim. toisesta päästä lattiaan nojaavaa tankoa vartalon puolelta toiselle ja teen sivulankkunostoja, joita on paljon näissä HIIT treeneissäkin. Kokeilin eilen hc-versiota sivulankusta, missä jalat ovat penkillä ja yhden käden varassa nostetaan lantio aina alhaalta ylös. 2 x 10+10 toistot rinta/selkätreenin jälkeen aiheuttivat sen, että pari viimeistä toistoa täytyi vain lankuttaa! Huh.

Arvelin, että Nina vois arvostaa Kuntokeskus selfietä ;D

Mutta - te siis voitte treenata hyvillä mielin sen 5 krt vko näitä treenejä, aloittaessa plateaun (wtf, en tiedä tätä suomeksi, tasanko, stable level?!) saavuttaminen ei ole lähelläkään varsinkin kun liikkeet vaihtuvat treenistä toiseen. Itselläni ainoa huolenaihe on nyt, että mitä käy keskivartalolle ja vatsalihaksille salipainotteisessa treenissä, sillä kuten olen sanonut niin millään muulla treenillä en ole yhtä hyvää sikspäkkiä saanut (tai mikä 5-pack tuo nyt onkaan, turvottaessa myös 1-pack :D). Noh, tuskinpa kaikki on menetetty parissa kuukaudessa varsinkin jos tekee salilla toiminnallisia harjotteita keskivartalolle ja viikossa on se yksi HIIT treeni. Keskivartalon timmiys kun on omasta mielestäni hyvin tärkeä koko (naisen) kropan ulkonäölle ja monet erittäin lihaksikkaatkin salilla kävijät ovat vähän "pötkylöitä" siltä alueelta. Anteeksi suorat ilmaukseni, nämä ovat vain henk. koht. mielipiteitä.


Yritän myös ottaa lihashuollon nyt tosissaan ja venytellä 30 min session kerran viikossa. Samoin aion tehdä 15 min putkirullausta alavartalolle kerran viikossa, kunhan saan rullan ostettua. Näistä sitten postaukset jatkossa. Laitan myös uutta HIIT-treeniä taas tulille kunhan ehdin, nyt viikonlopun aikana yritän tehdä treenin #41 Crisscross ja päivittää tulokset.


Ciao, nauttikaa auringosta, mutta muistakaa suojata itsenne palamiselta! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti