tiistai 13. lokakuuta 2015

Appseja + mikä ihmeen serrapeptaasi?


Olen viime aikoina testannut muutamaa ennestään tuntematonta terveyteen/hyvinvointiin liittyvää puhelinsovellusta, ja olisikin kiva kuulla mitä appseja te käytätte? Ennestään minulla oli käytössä tietysti SportsTracker ja lisäksi WeightMeterfree, johon kävin kirjaamassa joskus parin kuukauden välein painon. Nyt olen käyttänyt Pedometeriä askelten seurantaan ja Sleep as Android-ohjelmaa unen tarkkailuun (jälkimmäistä saa siis kokeilla 14 päivää maksutta). Ihan mielenkiintoista dataa, mutta täytyy tietysti suhtautua aina varovaisuudella tuloksiin. Onko teillä jotain appseja mistä tykkäätte ja suosittelisitte? Jättäkää kommentteja. Olen myös testaillut erityisesti iltaisin Sinivalosuodatinta, jotta puhelimen kirkas valo ei ehkä niin paljon vaikuttaisi melatoniinin tuotantoon tai unen laatuun.


Mulla SportsTracker on käytössä myös suunnistamiseen kun samoilen koiran kanssa pitkin metsiä ja harjuja ;D

Pedometer lauantain touhupäivän jälkeen - haravoin koko pihan!

Sleep as Androidin näkymää kuudelta päivältä. Panu oli tuolla ajanjaksolla kipeänä ja pyöri sängyssä, niin että puhelin saattoi tallentaa hänenkin liikkumistaan.

Tarkempaa tietoa yhdestä yöstä. Ai kuka muka torkuttaa... ;D

Suunnilleen kuukausi sitten kirjoittelin flunssan selättämisestä ja onnistuinkin pysymään terveenä parin päivän kurkkukivusta huolimatta. Nyt keskiviikkoiltana Panulle nousi kuume ja kyseessä oli ilmeisesti ihan kunnon virus, sillä kuumetta kesti monta päivää yhtäjaksoisesti ja välillä lämpö oli jopa 39,2 astetta. Mitattu sekä digitaalisella mittarilla että ei-digitaalisella, sillä ei heti uskottu. Aika karmealta näytti ja huonoon kuntoon veti herran, kuumeen nousu aina tärisytti kunnolla. Oireet olivat "vain" tuo kuume, kurkkukipu ja nivelkivut. Pelkäsinkin kauhulla millainen oma oloni tulee olemaan kun tauti tarttuu - vaikka kuinka käsiä pesisi niin on se aika todennäköistä jos nukkuu ihan toisen vieressä... ja perjantaina ei malttanut enää olla pussaamattakaan. ;)

Sunnuntai-iltaa kohti tunsin pientä tuntemusta kurkussa ja maanantaina töissä oli jotenkin kipeä olo. Heti aamusta kroppa sanoi, että tänään ei seisota, vaikka normaalisti seison sähköpöydän kanssa iltapäivään ennen kuin otan satulatuolin esiin. Keho tuntui olevan ihan jumissa, erityisesti selkä ja niska. Tein vähän pidemmän päivän kun flow oli päällä ja tultuani kotiin kuuden jälkeen lämpö oli kuitenkin normaali 36,5 vaikka paleli. Päätinpä siis tehdä pienen kevyen 14 min treenin rauhallisella tahdilla... Tehdessä oli hyvä fiilis eikä jaksamisongelmia, mutta heti treenin jälkeen tuli hyvin kipeä olo... Seisoin suihkussa ties kuinka kauan kun lämpö ei vaan millään meinannut tarttua luihin ja ytimiin. Sitten kehon lämpötila olikin pompsahtanut tunnin päästä jo 38 asteeseen. Sinänsä mulla oli ihan hyvä olla, että ei tärisyttänyt tai paleltanut liikaa kun olin saanut treenillä ja suihkulla nostettua lämpötilaa ilman "kehon efforttia". Niska oli kyllä todella kipeä ja vähän oli yleistä jomotusta. Otin serrapeptaasia, magnesiumia ja C-vitamiinia (lähes 1000% päivän saantisuosituksesta, 0.75 g) ja katselin vähän sarjoja ennen nukkumaanmenoa.

Tilasin koiralle serrapeptaasia, C-vitamiinia ja magnesiumia hierojan ehdotuksesta, mutta päädyinpä itsekin käyttämään noita + maitohappobakteereja...

Tuo serrapeptaasi on kyllä erikoinen uusi tuttavuus. Viralliselta nimeltään serrapeptidaasi on siis entsyymi, joka hajottaa kuollutta ja tulehdusperäistä fibriinikudosta. Se löydettiin alunperin silkkitoukan ruoansulatuselimistöstä. Serratia E15 bakteeri tuottaa serrapeptaasia ja nykyisin ainetta valmistetaan käymismenetelmällä, jotta toukkia ei enää tarvitse vahingoittaa.

"Serrapeptaasilla on kyky hajottaa sairasta, kuollutta kudosta entsymaattisen prosessin avulla, mutta se ei koske terveeseen, elävään kudokseen. Serrapeptaasi hajottaa vain fibriiniä sisältävää kudosta ja siitä johtuen se on erittäin tehokas kystia, valtimoihin kertyvää plakkia ja verisuonitukoksia vastaan. Serrapeptaasilla on myös voimakas anti-inflammatorinen eli tulehduksia estävä vaikutus kuitenkin täysin ilman haitallisia sivuvaikutuksia. - - Serrapeptaasilla on kyky estää tulehduksia muuttamatta prostaglandiinihormonien toimintaa, eikä se myöskään vahingoita mahan ja suoliston limakalvojen muodostumiselle tärkeitä hormonaalisia tapahtumia. Juuri näihin syihin perustuen serrapeptaasia pidetään yhtenä parhaista tulehdusperäisen kivun lievittäjistä. - - Serrapeptaasi toimii tehokkaasti myös niveltulehduksissa ja helpottaa tulehduksen ja kivun lievittymisen myötä myös nivelen liikkuvuutta." (Hippi)lähde.

Toisin sanoen: serrapeptaasin luvataan toimivan lukemattomiin vaivoihin.

Tämän innoittamana päädyin tietysti tutkimaan onko entsyymistä tehty vertaisarvioitua tieteellistä tutkimusta, joka osoittaisi terveyshyötyjä. Yllätyinkin, että muualla maailmassa entsyymiä käytetään erityisesti leikkausten jälkeen vähentämään turvotusta ja kipua. Perusperiaate on ilmeisesti, että entsyymi auttaa rikkomaan proteiinia, jolloin tulehdus (ja mahdollinen mätä) vähenevät. Wikipedia sanoo positiivisia vaikutuksia osoittaneiden tutkimusten olleen huonolaatuisia, mutta ainakin abstrakteja tarkastelemalla löytyy esim. "- - in a prospective, intra-individual, randomized, double-blind, cross-over study." metodia. Tuossa muutama abstrakti, jotka tsekkasin:
Breat engorgement
Postoperative swelling
Removal of molar
Antrotomy for chronic empyema

Joka tapauksessa tulin siihen tulokseen, että aineesta ei ole todettu haittoja, joten sama sitten vaikka vetää plasebona. Niinpä otin yhden 100.000 U vahvuisen pillerin ja buranan, ja menin unille.

Aamulla herätessäni olo oli mainio ja kuume kadonnut. Kotiin täytyi kuitenkin jäädä siltä varalta, että kuume päättäisi taas nousta. Kirjoittaessani tätä klo 16 olo on edelleen hyvä ja niskakivut hävinneet lähes kokonaan, mitä nyt hieman päätä jomottaa (sen verran piti töitä tehdä että otin yhden Skype-palaverin). En väitä, että serrapeptaasi paransi minut - luultavasti vastustuskykyni oli jo valmiiksi hyvä ja unen aikana virus saatiin handlattua. Mutta kyllähän siitä aina tulee sellainen primitiivinen päätelmä, että kun otat mitä ainetta tahansa x ja olo paranee, että aineella on vaikutusta. Varsinkin kun asuinkumppani kärsii kolme päivää ja itse kolme tuntia... Sanotaanko näin, että ottaisin toistekin (ja taidan ottaa vielä toisen pillerin nyt), mutta aina kun käytetään tuollaisia biologisia agentteja niin en vetäisi kuin kuuriluontoisesti.

Onko teillä kokemuksia serrapeptaasista tai muusta "luontaistuotteesta"?

2 kommenttia:

  1. mä syön kans samaa on auttanut

    VastaaPoista
  2. Olen syönyt nyt yhden paketin Serraflexiä ja tuo kuvassa oleva purkki on menossa. N. 3 viikon serrapeptaasia syötyäni huomasin muutoksia nivelissä ja se auttoi vatsan toimintaa. Olen sairastanut aiemmin todella vakavia tulehduksia ja on leikkausarpia ym. Serrapeptaasi on saattanut auttaa sisäisesti erinäisiin kiinnikkeisiin ja ainakin keuhkot tuntuu paljon paremmilta. Krooninen yskä hieman helpompi. Olen todella iloinen että löysin serrapeptaasin ja vihainen lääkäreille ja lääketieteelle, ettei potilaalle voi kertoa näistä. Olisin tarvinnut jo vähintään 20 v. sitten tämän. Otan 1 pillerin joka päivä, tosin käytän muutakin. Suosittelen.

    VastaaPoista