maanantai 25. elokuuta 2014

Pilaatko tuloksesi syömällä liian vähän?

Hei taas! Tänään päivittelin Treenin #45 tuloksia, kyllä se vaan mieltä piristää kun pienen treenitauon jälkeenkin (loma, kipeänä + matkustelua...) huomaa että vuosien saatossa on kunto parantunut. Erityisen hyvin kehittymisen huomaa AMRAP seteissä, jossa koko kehon lihakset työskentelevät.

Kun täällä on jonkun verran sivuttu rasvaprosentin kiristelyä/pientä kalorivajetta, niin ajattelin nyt antaa puheenvuoron hieman harvinaisemmalle seikalle: syötkö liian vähän? Ehkä paras keino selventää tätä asiaa on seuraavien kuvien avulla.

Kummatkin naiset ovat treenanneet lähes identtisellä metodilla viimeiset ~4-6 vuotta, eli HIIT/AMRAP/countdown tyyliin kuten treenit tällä sivustolla. Vasemmalla Zuzka Light, oikealla Lisa Marie. Kumpi on saavuttanut enemmän tulosta?

"Ennen":


Zuzka
Lisa
Lisa

 Nyt:


Zuzka

Lisa
ZuzkaZuzka
Lisa

Noh, tietenkään ei näin tarkemmin tietämättä voi 100% sanoa mistä on kyse, mutta kun treenaamisen määrä+intensiteetti on sama niin voi arvella että ravinnolla on myös osuutensa asiassa. Saatat tuntea tyypin joka tuumaa "Mä en vaan MITENKÄÄN liho, vaikka kuinka yritän." Kun näitä ihmisiä on tutkittu ja ynnätty päivän kalorit yhteen, niin lihomisyritykset eivät totta puhuen ole ihan sitä luokkaa mitä ihminen itse luulee... Totta, että näillä henkilöillä nälän tunne on erilainen, mutta itse kalorimäärä ei ylitä peruskulutusta. Kun massaa haluavat miekkosetkin sitten ottavat laskimen ja kynän kauniiseen käteen ja pakottavat itsensä syömään 4000 kcal päivässä (ja ynnäävät että näin tosiaan tulee täyteen) niin kummasti alkaa vähitellen jotain tarttua kroppaan. Tuntemus voi huijata oikeista lukemista.

Eli - vilkaisepa peiliin ja mieti ruokailetko siten mikä on tavoitteesi. Joku saattaa viihtyä Lisan kunnossa jossa lihasta ei juurikaan kerry mutta on koko ajan hyvin hoikka, itse taas olen enemmän mieltynyt lihaksikkaisiin reisiin ja "yes she squats" pyllyyn. Ja sen pyllyn saamisessa auttaa pieni rasvamäärä ;) Eiköhän se huomaa että ei ole pelkästään rasvaprosenttiero Zuzkalla ja Lisalla.

Se on kyllä todettu että pienessä kalorivajeessakin voi lihasta kerryttää, mutta hitaammin ja vaje saattaa vahingossa lipsahtaa liiallisuuksiin nykypäivän fitness ortoreksiassa. Jos tuntuu että alkaa tulla sokeaksi omalle muutokselleen, kysäisepä kaverilta kannattaisiko syödä vähän enemmän. On tosi harmi jos pilaa kovan treenin tulokset syömällä kuin kuivan kesän orava! Nämä treenit boostaavat aineenvaihduntaa vielä pitkäksi aikaa treenin jälkeen, joten ihan muutamalla rusinalla ei kyllä elä.

Nyt sanoin painavan sanani. Tähän loppukevennys: ______________ . ;) Ei vaan, olisi hauska kuulla mitä mieltä olette asiasta, joten jättäkää kommentteja alle.

TRAIN HARD!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti